Urheilusymposiumissa ensi viikon lauantaina jaetaan myös Pieksämäen elämäntyöpalkinto

Huippu-urheilijoita symposiumissa edustaa pikaluistelija Pekka Koskela. Yurio Nakao

Kari-Pekka Issakainen

Huippu-urheilusymposium tulee viikon kuluttua lauantaina, 18. tammikuuta Poleenissa. Olympiateeman ja Pieksämäen urheilijapalkintojen ohella kaupunki julkistaa ja jakaa tapahtumassa kautta aikain ensimmäisen elämäntyöpalkinnon. Huomionosoitus elämäntyöstä huipentaa kello 11 – 14 pidettävän tapahtuman.

Aloite huomionosoituksesta tuli paikkakunnan seura-aktiiveilta, jotka lähestyivät kaupunginjohtajaa palkitsemisesta.

– Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa asiaa käsiteltiin elämäntyöpalkintona ja asiaan oltiin siellä heti vihkiytyneitä. Ensimmäistä kertaa kaupunki myöntää elämäntyöpalkinnon ja se menee todella oikealle henkilölle kaikista hänen saavutuksistaan, Pieksämäen kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Päivi Majoinen sanoo paljastamatta vielä henkilön nimeä.

– Vaikeaa on ennustaa saako Pieksämäki vielä näin ansioituneen elämäntyöosaajan palkittavakseen tulevaisuudessa. Se jää nähtäväksi. Nyt ensimmäistä kertaa myönnettävä palkinto on enemmänkin Pieksämäen kaupungin kunnianosoitus mittavasta työstä ja urasta, Majoinen jatkaa.

Huippu-urheilusymposiumin promoottori Kimmo Halonen pitää hienona, että tapahtumasta on tullut tasokkaan seminaariosuuden ohella juhlava paikka palkita Pieksämäen urheilijoita ja tällä kertaa vielä elämäntyöpalkinto.

– Urheilun ystävillä läheltä ja kaukaa on nyt mainio mahdollisuus tulla seuraamaan palkitsemisia, sillä tilaisuuteen on vapaa pääsy ja kakkukahvitkin tulee kaupan päälle. Tosin ilmoittautuminen pitää muistaa Sport Pieksämäki-sivun kautta, Halonen muistuttaa.

Huippu-urheilusymposium III polkaisee käyntiin olympiavuoden 2020. Symposiumissa ovat lavalla muun muassa Lauri Hakala Olympiakomitean huippu-urheiluyksiköstä, aluejohtaja Mari Makkonen Etelä-Savon Liikunnasta, olympialuistelijat Pekka Koskela ja Esa Puolakka. Olympiauimari Ari-Pekka Liukkoselta tulee tervehdys Australian lämmöstä.

Keskustelu