Talvitapahtuma perheille Pieksämäellä sunnuntaina – tapahtumaan on vapaa pääsy

Lauha Lounatuuli leikkii lasten kanssa talvitapahtumassa. Pieksämäen seurakunta

Liisa Tanninen

Lumiukko viihdyttää lapsia ja aikuisia koko perheen talvitapahtumassa sunnuntaina kello 13-16 Pieksämäellä.

Vanhalla kirkolla ja seurakuntakodilla Suorannantiellä järjestettävässä tapahtumassa on partiolaisten vartioima nuotio, jossa voi paistaa makkaraa. Makkarat voi tuoda tullessaan tai ostaa paikan päältä. Pop up-kahvilassa saa tuunata oman kaakaonsa ja herkutella vohveleilla. Vanhassa kirkossa on paikalla Nalle von Wallendorf ja hänen mukaansa pääsee seikkailulle kirkkoon. Myös läheinen Sylvinkujan kirppis on avoinna.

 

Pihassa on myös talutusratsastusta ja seurakuntakodilla askartelua ja kasvomaalausta. Onnenpyörän pyöräytyksessä saadut tuotot ohjataan yhteisvastuuukeräykseen. Tänä vuonna tuetaan vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Yhteisvastuun tuotosta 40 prosenttia jää Suomeen. Puolet kotimaan osuudesta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin paikallisseurakunnissa. Toinen puolikas kotimaahan jäävästä tuotosta käytetään vanhemmuutta vahvistaviin, kynnyksettömiin tukitoimiin.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Järjestelyistä vastaavat Mannerheimin lastensuojeluliitto, paikalliset partiolaiset ja Pieksämäen seurakunta.

Kommentoi