Nuoret ja päihteet

Hurja nuori

Nuorilla päihteidenkäyttö on lisääntynyt ja niiden käyttö alkaa yhä nuorempana. Osalla se jää vain kokeiluihin osalla se taas menee aivan överiksi. Silloin peli on menetetty. Yleensä päihteidenkäyttö alkaa tupakasta tai muista nikotiini tuotteista. Huume ja alkoholi tulee mukaan kuvioihin yhä useimmilla nuorilla.

Nuorten päihteidenkäyttö on lähtenyt käsistä joka on hyvin surullista ja huono asia. Nuorena ei pitäisi aloittaa päihteidenkäyttöä. Monissa tapauksissa se on ajanut muun muassa vankiloihin, vahvempiin aineisiin, rikollisuuteen ja kaverisuhteiden menetyksiin. Silloin oikea elämäntaju katoaa kokonaan.

Päihteiden käyttö nuorena ei siis kannata. Aikuisiällä aivot ja muut elimet ovat kehittyneet ja kestävät päihteet paremmin ja ajattelukykysi paranee. Aikuisenakin kannattaa opetella tunnistamaan omat rajansa ja muistaa mikä on oikein ja mikä väärin.

Aikuisten tehtävänä olisikin kertoa jo hyvissä ajoin nuorille päihteiden vaaroja ja niihin liittyvät seuraukset ja vaikutukset kehittyvään nuoreen. Mielestäni nuorille pitäisi keksiä aktiviteettejä vapaa-ajalle. Muun muassa harrastus tai liikunta voisi vähentää päihteidenkäytön riskiä nuorten keskuudessa.

Keskustelu