Islam ja antisemitismi

Terhi Wallin (kd)

Kirjoitin ”Holokaustin muisto ja nykyaika” otsikoidun kirjoituksen (PL 25.01.2020). Haluaisin tarkentaa ja oikaista väitettäni ”kaikki islamilaiset valtiot kieltävät holokaustin”. Tämä ei pidä paikkaansa, joten pahoittelut ilmaisuni epätarkkuudesta ja yleistämisestä.

Ajankohtaista lähi-idästä (tv7) ohjelmassa kerrotaan, kuinka Auschwitzin vapautumisen 75v muistopäivää edeltävällä viikolla Auschwitzissa vieraili islamilaisten johtajien delegaatio. Pääsihteeri Muhammed Issa sanoi olleensa järkyttynyt holokaustin tapahtumista ja siitä, kuinka siihen on suhtauduttu kielteisesti arabimaailmassa. Hän sanoi, että asiasta pitää rehellisesti kertoa muslimien parissa ja opettaa lapsia, jotta sitä ei tapahtuisi koskaan uudelleen.

Ei ole kuitenkaan väärin sanoa, että islam on uskontona antisemitistinen. Wikipedian mukaan holokaustin kieltäminen on yleistä islamilaisessa maailmassa. Sen väitetään olevan sionistien valhe, jotta YK suostuisi Israelin perustamiseen.

Julkisia holokaustin kiistäjiä ovat. mm. Iranin entinen presidentti Mahmoud Ahimadinejah, Iranin uskonnollinen johtaja Ruhollah Khomenei ja Fatah-järjestön johtaja Mahmud Abbas. Abbas on väitellyt tohtoriksi Moskovan yliopistossa aiheena ”Natsien ja siionistien yhteistyö 2. maailmansodan aikana”. Eräänä alateemana oli, että holokausti on myytti, jotta Palestiina saatiin varastettua.

Hitlerin Mein Kampf kirja pysyy myyntitilastojen kärjessä vuodesta toiseen muslimimaissa. Media esittää toistuvasti propagandakuvia teurastajiksi kuvatuista Israelin valtiopäämiehistä, joilla on verinen kirves kädessä teurastettuaan arabilapsia.

Niinikään tavallisia juutalaisia esitetään vastenmielisinä, luihuina epäihmisinä.

Islamin pyhät kirjat, Koraani ja Sunna (Muhammedin perintöoppi) puhuvat juutalaisista näin: Az-Zamakhsari, Kashaf 1; ”Joukko juutalaisia solvasi profeetta Isaa ja hänen äitiään. Silloin Isa rukoili Allahia heitä vastaan: Allah sinä olet herrani ja luonut heidät sanallasi. Allah kiroa ne, jotka solvaavat minua ja äitiäni! Silloin Allah muutti ne, jotka olivat solvanneet heitä, apinoiksi ja sioiksi.” El Beddayah ibn Katheer vol.4; ”Tappakaa jokainen juutalainen, jotka saatte käsiinne”. Abu Dawd, kirja 13; ”Jos saatte voiton juutalaisista, tappakaa heitä.”

On hyvin yleistä, että imaamit moskeijoissa kehottavat tappamaan kaikki apinoiden ja sikojen jälkeläiset (siis juutalaiset). Myös Euroopassa.

Maailmassa on 1,4 miljardia muslimia. Monelle muslimille islam merkitsee kansallista identiteettiä ja kulttuuria, jossa korostetaan perhe-arvoja ja hyviä tekoja. He ovat väsyneitä tappamiseen, eivätkä halua vihata ketään.

Samalla on kuitenkin miljoonia, jotka uskovat Koraaniin kirjaimellisesti ja ottavat nämä imaamien puheet tosissaan. Ruotsissa ja Ranskassa on paljon muslimeja ja paljon antisemitismiä.

Meidän Suomessa pitäisi ottaa tämä asia vakavasti nyt, ennen kuin sama tapahtuu täällä.

Keskustelu