Kannanotto Arto Sepposen kirjoitukseen

Jorma Karjalainen

Pieksämäen lehdessä 7.5 oli Arto Sepposen kirjoitus jossa hän arvosteli Risto Ockenströmin laskelmia säästöistä Vehmaskylän koulun lopettamisesta. Sepposen mukaan säästö olisi 250 000 euroa. Täytyy kuitenkin muistaa, että todelliset kustannukset ovat tiedossa vasta parin vuoden kuluttua.

Ockenströmin mukaan kustannukset Vehmaskylän koulun lopettamisesta olisivat todellisuudessa n. 50 000 euroa. Ilmeisesti hänen kantansa perustuu oppilaskohtaisten menojen muutokseen, kun Vehmaskylän oppilaat siirtyvät muihin kouluihin.

No, Ockenström on keskustalainen ja hänen tehtävänsä politiikassa on omalta osaltaan pitää huolta ja ääntä myös maaseudun elävänä pitämisestä. Näin myös keskustapuolueen puheenjohtaja Katri Kulmuni totesi juhlapuheessaan Keskustan Jäppilän osaston 100 vuotisjuhlassa.

Sepposen esittämä koulutoimen 126 000 euron menoerä vuosittain liikuntahallin vuokriin 290 000 euron asemesta vähän ihmetyttää. Hän ei muistanut mainita, että koulutoimenjohtaja pari vuotta sitten ilmoitti, että koulutoimella on varaa maksaa liikuntatiloista 25 000 euroa vuosittain, mistä tuo loppu 101 000 euroa otetaan eli mistä se on pois?

Tuskin koulutoimenjohtaja on hatusta tuota ilmoittamaansa summa vetänyt. Entä mistä tuo loppu 164 000 euroa hallin vuokraan tulee? Halli on kaupungin ja WasaGroupin sopimuksen mukaan tarkoitettu koulupuolen käyttöön klo 8-15 koulujen aukioloaikoina, joten ei kai mikään muu hallintokunta loppuja joudu maksamaan koska eivät hallia tule käyttämään noina kelloaikoina.

Tähän lopuksi voisin esittää itsekin toivomuksen tuleville valtuutetuille. Toivottavasti saamme sellaisia valtuutettuja, jotka eivät käy vaalikampanjaa muita haukkumalla, vaan aidosti haluten kaikkien kuntalaisten parasta.

Kommentoi