Rattijuopoksi epäilty linnoittautui autonsa sisälle – törkeiden rikosten putki sai poliisin takavarikoimaan auton

Pohjois-Savon käräjäoikeus on vanginnut pohjoispohjanmaalaisen keski-ikäisen miehen rikosten jatkamisvaaran takia. Miehen epäillään ajaneen autolla humalassa kolme kertaa neljän päivän aikana Pieksämäellä.

Yksi tapauksista oli muita vaarallisempi, kun mies myös ajoi poliiseja karkuun humalassa noin kuuden kilometrin matkan.

Poliisi on määrännyt myös miehen auton toistaiseksi takavarikoitavaksi rikoksentekovälineenä.

Ensimmäinen kerran mies jäi kiinni 25. huhtikuuta, kun hän ajoi autolla ilman ajo-oikeutta humalassa. Kuljettaja puhalsi alkometriin lähes kolme promillea.

Kaksi päivää myöhemmin poliisi yritti pysäyttää miehen Pieksämäellä, mutta hän lähti ajamaan karkuun. Mies käytti välillä liian kovaa nopeutta ja aiheutti vaaratilanteita. Kun auto saatiin pysähtymään, mies ei suostunut avaamaan autonsa ovia, vaan poliisi joutui rikkomaan auton sivulasin, jotta sai oven auki ja kuljettajan ulos autosta.

Mies oli silloin yli kahden promillen humalassa.

Seuraavana päivänä mies tavattiin taas auton ratista. Mies oli silmin nähden päihtynyt, mutta hän ei suostunut puhaltamaan alkometriin lainkaan. Poliisit joutuivat viemään miehen verikokeeseen humalatilan selvittämiseksi.

Samassa tilanteessa poliisi katsoi tarpeelliseksi katkaista miehen vakavan rikoskierteen takavarikoimalla auton poliisin yleisjohtajan päätöksellä.

Käräjäoikeus vangitsi miehen vappuaattona poliisin esityksestä. Miestä epäillään kolmesta törkeästä rattijuopumuksesta, kolmesta kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Syyttäjä ei vaatinut moninkertaisen rattijuopon autoa valtiolle toisin kuin poliisi

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut