Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Asukkaat mukaan markkinoimaan kotikaupunkia

Pieksämäkeläisille ei ole mikään suuri uutinen, että paikkakunnalla on paremmat ja toimivammat palvelut kuin monella muulla paikkakunnalla. Peruspalvelut toimivat ja ne ovat kaikkien tavoitettavissa, välimatkat ovat lyhyet ja liikkuminen on vaivatonta. Esimerkiksi keskustan alueella liikkuessa ei autoa välttämättä tarvitse, koska paikasta toiseen pääsee ripeästi kävellen tai polkupyörällä. Lisäksi luonto on lähellä ja sen keskelle pääsee käytännössä omalta kotiovelta lähes missä päin paikkakuntaa tahansa. Laadukasta ja hyvää opetusta on tarjolla eri puolilla Pieksämäkeä asuinpaikasta riippuen. Myös koulurakennukset ovat pääosin hyväkuntoisia ja kestävät kovaakin vertailua, vaikka ikääntyneemmän rakennuskannan kanssa taistellaan sisäilman kanssa.

Vain ihmiset tekevät kaupungin, joka on asukkaidensa näköinen.

Asiat ovat hyvin ja pääpiirteissään jopa erinomaisella tasolla. Silti keskusteluissa esille tahtoo nousta enemmän tyytymättömyyttä omaa paikkakuntaa kohtaan. Eikä ole kunnolla unohtunut vielä sekään, että Pieksämäki leimattiin vuonna 1995 julkisuudessa ikäväksi ja onnettomien ihmisten kaupungiksi. Sitä leimaa moni kantaa edelleen, ainakin mielessään ja ajatuksissaan, vaikka kaupunki on oikeasti sen jälkeen kohentunut merkittävästi. Monen ulkopuolisen silmin Pieksämäki näkyy viehättävänä ja viihtyisänä paikkakuntana, jossa urbaani kaupunkilaisuus ja luonnonläheisyys lyövät kättä. Sellaisena sen pitäisi näkyä myös paikkakuntalaisten silmissä. Kannattaa olla tyytyväinen siitä mitä on olemassa. Epäkohtien osalta ei pidä ummistaa silmiä, vaan ryhtyä tekoihin niiden korjaamiseksi. Yhteiskunta ei ole koskaan täydellinen ja aina jossain on korjaamisen varaa.

Vain ihmiset tekevät kaupungin, joka on asukkaidensa näköinen. Pieksämäki tarvitsee markkinointiapua, mutta myös asukkaat markkinoivat kotikaupunkia omalla käyttäytymisellä.