Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilkka Sepän kolumni Ken kauppaisi kaupunkiamme?

Me tarvitsemme uusia asukkaita. Tarvitsemme työntekijöitä, tarvitsemme kasvavia nuoria, tarvitsemme lapsia. Niin me tarvitsemme.

Mutta mitä he tarvitsevat meiltä. Mitä meillä on tarjota uusille tulijoille? Pelkkä linnunlaulu ja vehreät veet eivät riitä. Vaikka sellaisenaan hyviä ovatkin. Tarvitaan käteen sopivampaa, elämän arkea helpottavaa, hyödyttävää.

Tapasin kymmenen vuotta sitten tänne muuttaneen pariskunnan. He kertoivat asettaneensa viisi paikkakuntaa vaihtoehdoksi, minne muuttaisivat. He tulivat tänne. Täällä oli paras kirjasto ja kulttuurikeskus! He tarvitsivat kulttuurin.

Kansainvälisen suuren yrityksen yksi tuotantolaitos on täällä Pieksämäellä. Sen paikallisjohtaja kertoi, että uusia työntekijöitä haastatellessa yksi toistuva kysymys on ”onko siellä lukiota”. Kyllä on. Hyvä onkin.

Monet kiittelevät, että tiivis kaupunkikeskus tekee päivittäisestä asioinnista ja kulkemisesta helppoa.

Kahden pienen lapsen äiti kertoi, että Pieksämäki on lapsiperheen paratiisi. Täällä on selvästi panostettu lasten turvalliseen kasvamiseen ja moni-ilmeiseen harrastamiseen. Löytyy palveluita ja ”tekemistä”!

Hän itse opiskelee Jyväskylässä, ja asuu perheensä kanssa Pieksämäellä. Nopeat junayhteydet tekevät opiskelusta täältä käsin helppoa. Niin kaupungistamme on kolmeen yliopistokeskukseen yhteydet ”tunnin-junalla”. Valmiina!

Monet kiittelevät, että tiivis kaupunkikeskus tekee päivittäisestä asioinnista ja kulkemisesta helppoa. Lyhyet matkat joka paikkaan. Eläminen on vaivatonta. Sanovat, että asuminenkin on huokeaa.

Luonto on lähellä. Korttelin päässä viimeisestä talosta. Ja kauniskin on vaikka mikä. Mutta niin on monella muullakin. Yksi asia on toisin. Paremmin. Pieksämäen kaupungin alueella on 452 järveä ja isoa lampea. Kuulumme Saimaan veroiseen Suomen järvi- ja harjualueeseen!

Tämä on tehnyt mahdolliseksi monien luontoreitistöjen luomisen kanooteille, maastopyörille ja patikoitsijoille.

Elävä kosketus luontoon löytyy aktiivisista maaseutukylistä, joista useat ovat entisiä kuntakeskuksia vielä osin säilyneine palveluineen. Ja loma-aikoina täynnä kesäisiä tapahtumia.

Me kyllä tiedämme. Mutta tietävätkö muut? Kuka kertoisi tästä kaikesta uusille asukkaille ja lomalaisille! Tätä pohditaan kolmannessa avoimessa keskustelutilaisuudessa tulevana tiistaina Yritystalon kokoushuoneessa. - Tähän kerätyt tiedot ovat peräisin aiemmista keskusteluista.

Kertokaa ne heille, kun itse vielä voimme!