Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Nyt äänellä on oikeasti väliä Pieksämäellä

Ilkka Seppä kolumnissaan (PL 21.3.2023) ja Risto Ockenström lukijoilta palstalla (23.3.2023) ovat sitä mieltä, ettei tulevissa vaaleissa ole mahdollista saada pieksämäkeläistä ehdokasta kansanedustajaksi. Vaikka molempien herrojen mielipiteitä arvostankin, niin nyt he ovat väärässä. Pieksämäellä on yli 14000 äänioikeutettua henkilöä. Nyt on oikeasti mahdollisuus saada paikkakunnalta oma kansanedustaja hoitamaan alueen asioita.

Vaalipiiristä on luopunut moni paljon ääniä kerännyt kansanedustaja ehdokkuudestaan, joten ääniä on tarjolla ja vähän tuntemattomallakin on mahdollisuus, mikäli kuntalaiset sitä haluavat. Teemu Laukkanen on pieksämäkeläinen ehdokas, joka on sen verran tuore kasvo politiikassa, että uskoisin hänen voivan saada ääniä yli puoluerajojen, kuntalaisten ehdokkaana. Laskennallisesti Teemu Laukkasen läpimenoon riittää 3500-4000 ääntä (äänimäärä läpimenoon on laskennallinen puolueen kokonaisäänimäärästä johtuva luku). Tämän kuntalaiset voivat hoitaa helposti käymällä äänestämässä Teemua. Kuntalaisten ratkaistavissa on, haluammeko pitkästä aikaa oman edunvalvojan Arkadianmäelle. Kerrankin jokaisella äänellä on ihan oikeasti merkitys.

Kuntalainen