Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kansanedustaja Pieksämäeltä

Kolumnisti Ilkka Seppä analysoi ansiokkaasti Pieksämäen eduskuntavaalitilannetta ja ehdokasasettelua tiistain lehdessä. Kirjoituksensa lopussa Seppä pohtii, voidaanko joskus saada vielä kansanedustaja Pieksämäeltä. Samanlaista toivetta elättelee valtuuston puheenjohtaja Erkki Huupponen (sd) Kuntalehden haastattelussa 15.3. julkaisussa. Huupponen pitää epätodennäköisenä, että näissä vaaleissa saataisiin pieksämäkeläinen kansanedustaja.

Seppä muistuttaa, että takavuosina eduskuntaan pääsivät Pieksämäeltä mm. kaupunginjohtajat Paananen ja Hietala. Nyt on tavoite asetettava neljän vuoden päähän. Nykyisistä näkyvimmistä pieksämäkeläispolitikoista tuskin on mahdollista enää saada uskottavaa vaalimenestyjää, joten asetetaan toivomme siihen, että tuleva kaupunginjohtaja, joka toivottavasti lähitulevaisuudessa saadaan, on valovoimainen persoona, jota voimme äänestää edustajaksemme yli puoluerajojen.

Monet pieksämäkeläiset ovat ihmetelleet, miksi vaalimainostauluja ei ole esimerkiksi Jäppilässä, Naarajärvellä ja Virtasalmella. Nyt on ehdokasnäkyvyyttä Pieksämäellä niin vähän, että voitamme taas kisan laiskimpien äänestäjien joukossa. Valtuustossa tehtiin aloite vaalimainostaulujen palauttamisesta entisiin kuntakeskuksiin ja kantakaupungin eri osiin. Miljoonainvestointien rinnalla tällainen panostus kaupungilta on pieni mutta demokratian toteutumisen kannalta suuri.

Risto Ockenström, kaupunginvaltuuston jäsen (kesk)