Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Pieksämäen yksi hieno menestystarina

Järjestötalo on paikka, jossa kuulee puheensorinaa, iloista naurua ja monenlaisen harrastustoiminnan ääniä. Pieksämäen sosiaaliset verkostot toimivat ja ihmisiä vedetään toimintaan mukaan, toisista huolehditaan ja välitetään.

Voikin sanoa, että Pieksämäen yhdistysten ja järjestöjen harrastustoiminnan keskus on järjestötalo ja Neuvokas Toimintakeskus on sen sydän. Pienestä alkanut Neuvokkaan toiminta on vähitellen kasvanut monisäikeiseksi. Neuvokas ja sen yhteistyöyhdistykset ja kumppanit ovat yhdessä tuoneet Pieksämäelle paljon hyvää.

Hatunnosto Neuvokkaalle!

Hyvinvointialueiden toiminnan alkaminen muutti entisiä kuvioita, kun Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa alkoi vastata myös Pieksämäen sote-palveluista. Alkuvaiheessa on vielä hieman epävarmuutta käytännöistä, joiden pohjalta kunta ja hyvinvointialue myöntävät avustuksia.

Neuvokkaan tapauksessa kävi nähtävästi niin, että avustajien keskinäinen vastuunjako oli vielä muotoutumatta. On kuitenkin niin, että hyvinvointialue ei avusta tilavuokrissa vaan se myöntää avustusta toimintaan.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA taas edellyttää avustuksensa ehtona, että myös kunta avustaa jossakin määrin Neuvokkaan toimintaa. Pieksämäen kaupunki on myöntänyt tänä vuonna Neuvokkaalle 500 euron avustuksen aikaisemman 6 500 euron sijasta. Kaupunki on antanut vuokraan suunnattavan avustuksensa vuodesta 1998 alkaen.

Järjestötalo on täynnä toimintaa. Joinakin iltoina talon pienimmätkin sopukat ovat käytössä. Talon omistaa kaupunki ja talon pysyminen käytössä on tänä vuonna selvitettävänä. Kellarikerroksessa kerrotaan olevan kosteutta. Vielä ei ole varmuutta siitä, estääkö se talon käytön. Yhtenä vaihtoehtona on ollut järjestötoiminnan siirtäminen kunnostusta kaipaavaan Säästökeskuksen kiinteistöön.

Neuvokas huolehtii järjestötalon tilojen varauksista, perii vuokrat ja tilittää ne kaupungille. Se tukee ihmisten aktiivisuutta, hyvinvointia ja terveyttä. Hatunnosto Neuvokkaalle!