Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Mielipide | Ei minun äänelläni ole mitään merkitystä, miksi siis äänestäisin?

Tätä lausetta kuulee surullisen usein kaikenikäisten kanssaihmisten suusta. Mutta meidän kaikkien tulisi muistaa, että äänestäminen on nimenomaan se keino, jolla läntisissä sivistysmaissa voimme vaikuttaa tulevaan itseämmekin koskevaan päätöksentekoon.

Ja jos katsotaan tätä viimeisintä hallituskautta, niin on todettava että vaikka melkoisia kriisejäkin on kohdattu (korona, Venäjän hyökkäys Ukrainaan, energian hinnan ”räjähtäminen”), niin näitä ikäviä tapahtumia on käytetty myös selityksenä hallituksen huonoille ja lyhytnäköisille päätöksille sekä ”luottokortti- talouspolitiikalle”.

Se että korona-pandemia uhkasi ajaa koko Euroopan taantumaan toimi Elvytyspaketti-sopimuksen muodossa myös portaina kohti etenevää liittovaltio-unionia. (Tätä hehkutti mm Ranskan presidentti Macron kyseisen Brysselin kokouksen jälkeen)

Nimittäin kyseisen sopimuksen lisäosassa on sovittu, että EU-ministerineuvoston päätöksissä tullaan enenevästi etenkin talouteen ja turvallisuuteen sekä näitä sivuavissa päätöksissä siirtymään ns määräenemmistö-päätöksiin (Täysin vastoin EU Peruskirjan sisältöä), ja näissä päätösäänestyksissä, meidän Suomen, painoarvo tulee laskemaan tasavertaisesta lähes olemattomaan 1,3 prosenttiin. Tästä saimme jo esimakua EU Taksonomia päätöksessä, jonka läpimenon estämiseen ei 13 pienemmän jäsenmaan vastustus riittänyt.

Tämä samankaltainen kohtelu meitä uhkaa nyt myös niin luontoomme kuin talojen energiatehokkuuteen kohdistuvissa ja kansallisen päätäntävaltamme yli marssivissa EU-päätöksissä.

Vähäisenä ei voi pitää myöskään nurkan takana odottavaa ja mahdollisesti kesällä julkiseksi tulevaa EU:n yhteispakettia, jota ollaan rakentelemassa vastavedoksi Yhdysvaltojen toteuttamalle oman teollisuutensa satojen miljardien protektionistiselle tukipaketille.

Näin ei todellakaan ole sama, ketkä Suomea EU-pöydissä edustavat, sillä meille ei saa riittää, että neuvottelijamme menevät noihin pöytiin ”sopu” ja ”kansallisen edun ajattelu on vahingollista” ajatukset päällimmäisinä mielessään.

Joten meillä äänestäjillä, sinulla ja minulla, on siis nyt valta ja vastuu siitä mihin tämä isänmaamme tulee jatkossa menemään, ja jääkö lapsillemme sekä tuleville sukupolville itsenäinen, omista kansallisista eduistaan ja kansastaan huolta pitävä Suomi....vaiko Eurooppalaisten ”pelipöytien” lypsylehmä ja muuta Eurooppaa tukeva ilmastoreservaatti!!

Muistetaan ”Valta on hyvissä käsissä, kun se on omissa käsissä!”

Lopuksi täytyy vielä ihmetellä yhtä asiaa...miksi ei vaalitauluja ole asennettu lainkaan Jäppilään, Virtasalmelle ja Naarajärvelle...Haluammeko me pieksämäkeläiset jälleen olla kunta- ja aluevaalien tapaan Suomen kärkeä äänestyspassiivisuudessa?

Vai onko niin, kuten joku epäili, ettei kulissipelin vuoksi haluta tuoda esiin vaihtoehtoja?

Tuomo Määttä, vaalipäällikkö ja 2.varapj perussuomalaiset Etelä-Savon piiri, Pieksämäki