Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Mielipide | Senioriasumista Pieksämäelle?

Senioriasuminen on välimuoto oman asunnon ja ympärivuorokautisen hoivan välillä, joka painottuu mm. yhteisöllisyyteen.

Pieksämäellä on paljon yksin asuvia ikäihmisiä, joiden nykyinen asumismuoto ei vastaa heidän tarvettaan. Vanhat omakotitalot sekä vanhemmat kerrostaloasunnot ovat yleensä esteellisiä. Myös yksinäisyys ja turvattomuus ovat ikäihmisten kokema tunne. Useissa kaupungeissa on tehty senioriasuntoja, joissa on otettu huomioon esteettömyys ja yhteisöllisyys. Asukkailla on oma koti, mutta mahdollisuus mennä yhteisiin tiloihin tapaamaan muita asukkaita. Ruoka- ja kotipalvelun avulla ikäihmisen asua omassa kodissa, turvallisessa ympäristössä, mahdollistuu.

Säästökeskukseen suunnitteilla olevat asunnot sopisivat tähän tarkoitukseen hyvin. Erittäin hyvä sijainti mm. julkisen liikenteen pysäkki, tori, kaupat, pankki ja kuntoutuspalvelut ovat välittömässä läheisyydessä. Mikäli rakennukseen siirtyy järjestöjen käyttämät tilat, on myös monenlaiset virikemahdollisuudet ihan käden ulottuvilla.

Meidän pitkäaikainen toiveemme on ollut saada senioriasumisen mahdollisuus Pieksämäelle.

Toivomme, että tämäkin mahdollisuus otettaisiin huomioon miettiessänne Säästökeskuksen asuntojen käyttöä.

Pieksämäen Invalidit ry ja Paiste ry