Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Pääkirjoitus Joustavuus yleistyy koulutuksessa

Vanhasta Suomen Kirkon Sisälähetysseuran Oppilaitoksesta on kuljettu pitkä matka nykyisyyteen, jossa sen jälkeläiset Diakonia-ammattikorkeakoulu sekä STEP-koulutus levittäytyvät laajalle alueelle kevennetyin ratkaisuin. Sen mahdollistaa digitaalisuuteen perustuva verkko-opetus, johon toisen asteen ammattiopetuksessakin päästiin kiinni viimeistään korona-aikana.

Pieksämäellä pitkään toiminut oppilaitoskeskittymä aikoo edelleenkin pysyä täällä. Paikkakunta puolestaan tarvitsee sitä ehkä kipeämmin kuin koskaan aikaisemmin, sillä Pieksämäellä on huutava pula sote-alan osaajista. Diak sai juuri Pieksämäelle 30 uutta aloituspaikkaa tänä vuonna alkavaan sairaanhoitajan koulutukseen. STEP-koulutus puolestaan pitää omaa koulutustehtäväänsä paikkakunnalla tärkeänä, sillä sen kouluttamia sote-alan työntekijöitä tarvitaan. Kysyntä ja tarjonta on tasapainossa.

Kysyntä ja tarjonta on tasapainossa.

Kirkkopalvelut ry on Pieksämäen Huvilakadun kampuksen taustayhteisö, joka päätti äskettäin muutosneuvottelut organisaatiossaan. Pieksämäen toiminnoista ei irtisanottu työntekijöitä, mutta toimenkuvia ja työtehtäviä on muutettu. Opetushenkilöstö oli neuvottelujen ulkopuolella.

Muutosneuvotteluissa sovittiin organisaatiomuutoksesta, jossa kampukset jäävät historiaan ja toiminnan järjestämisalueet laajenevat. Toimintaa organisoidaan tästä eteenpäin kolmella maantieteellisellä alueella, jotka ovat itä, länsi ja etelä. Perusteluna on koulutuksen järjestämisen ketteryys. Toimipaikkoja voidaan perustaa entistä helpommin niille paikkakunnille, joilla opetusta halutaan.

Voikin olla, että tulevaisuudessa STEP-koulutus ja Diak ovat toimijoita isoissa kaupungeissa, mutta myös väestöltään pienissä kunnissa, joissa on kova pula osaavista tekijöistä. Kysyntä ja tarjonta kohtaavat tyydyttävällä tavalla myös tässä.

Nyt linjatuilla joustavilla koulutuksen järjestämisratkaisuilla edetään aina vuoteen 2035 saakka. Pieksämäki sinnittelee mukana.