Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Mielipide | Järjettömyys vallassa – tarvitaan suunnanmuutos

Järjettömyyttä osoittaa nykyisen hallituksen tekemät valinnat. Olemme ylivelkaantuneet ja oma suomalainen identiteettimme on horjunut monelta osin. Olemme hyljänneet hyvän arvopohjan, jolle Suomi rakennettiin aiempien sukupolvien aikana. Sotekin takkuaa.

Tarvitaan suunnanmuutos Suomeen.

Työtä tekemällä pitää tulla toimeen, työnteon on aina oltava kannattavaa. Työn tekemisen verotusta pitää keventää ja työhön liittyvän liikkumisen hintaa on laskettava.

Länsimaisena hyvinvointivaltiona meidän tulee varmistaa, että hoitoon pääsee jokainen ja riittävän ajoissa. Sote-uudistuksen puutteet tulee korjata eli tarvitaan lisää rahaa ja tekijöitä. Toisaalta rahat eivät tule koskaan riittämään, jos ennaltaehkäisyyn ei satsata.

Liian monen iäkkään ainoat vieraat on pelko ja yksinäisyys. Iäkkäiden hyvinvointiin tulee panostaa, samoin kuin yleensäkin perheiden hyvinvointiin. Lasten ja perheiden on saatava riittävä tuki, ja koulutusta tuettava.

Ruoan- ja energiantuotannon kotimaisuusasteesta tulee huolehtia, ja tämä toimenpide luo myös huoltovarmuutta, ja sen avulla lisätään turvallisuutta.

Kansallisesta päätösvallasta on pidettävä kiinni. Kriittiset toiminnot tulee säilyttää suomalaisten käsissä. Suomi tulee olla suomalaisten omistama, suomalaista omistajuutta on vahvistettava ja arvostettava suomalaista osaamista. On myös huolehdittava, että on kannattavaa investoida ja suunnitella uusia työmahdollisuuksia.

Järjen ääni: Toivoa toivottomuuteen. Turvaa turvattomuuteen.

Päivi Kovanen eduskuntavaaliehdokas (kd.)