Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Sylvin syntymäpäivä – aforismipolku kuntoon

Kuten hyvin tiedetään Sylvi Kekkonen syntyi apupapin tupaseen 12.3.1900 Pieksämäen Iso-Pappilassa. Hänen tulevaa 123. syntymäpäiväänsä muistetaan tulevana lauantaina Poleenissa konsertilla.

Synnyinpappilaa kiertää Sylvi Kekkosen puistoksi nimetty puisto- ja puutarha-alue. Puistoa puolestaan kiertää Sylvi Kekkosen aforismipolku. Sen varrella on kymmenkunta taulua eri mietelausein. Mietelauseet on poimittu Sylvin esikoisteoksesta Kiteitä (1949).

Järjestettävän konsertin tuotto käytetään tuon aforismipolun uusitaan. Vaihdetaan säiden vahingoittamat taulut uusiin. Samoin kunnostetaan ja suoristetaan taulujen kannatintolpat. Uusia pylväitäkin taisi jäädä jäljelle koronan tullessa kiusaksi polun rakentamisessa.

Pieksämäen historia täyttää ensi vuonna 450 vuotta.

Kaupunki huolehtii puiston ja piha-alueen hoidosta kesäkaudet, mutta tämä puiston ehdoton erikoisuus, mietelauseiden kävelypolku, jäänee meidän asian harrastajien hoitoon. Tärkeää siksikin, kun Pieksämäen historia täyttää ensi vuonna 450 vuotta. Sille kesälle pitää olla tiptop-juhlakunnossa.

Konsertissa esiintyy laulaja, musiikintekijä Eva Vikman orkestereineen. Lauantain 11.3. konsertissa myös kerron tästä Sylvin synnyinpappilasta, Sylvistä ja vähän Urhostakin. Runkona esityksessä on tarina, jonka olen pitänyt kymmeniä kertoja pappilalla vieraileville ryhmille. Nyt siis ensi kertaa omille paikkakuntalaisille.

Esityksessäni tulee esille myös muita tälle vuodelle sattuvia paikallisia vuosi- ja merkkipäiviä.

Ilkka Seppä

Sylvin pappilan opas