Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Palveluja koko Suomelle

Palveluista tärkein on aina se, mitä juuri sillä hetkellä eniten tarvitsemme. Se voi olla pääsy hammaslääkärille tai palveluja vanhukselle, joka ei enää pärjää yksin kotona. Se voi olla ahdistuneen nuoren pääsy avun piiriin.

Yrittäjälle tärkeä palvelu on lupa-asian nopea ja asiantunteva käsittely tai työvoimapalvelujen saatavuus työnhakijalle. Palvelujen tarpeiden kirjo on yhtä laaja kuin koko ihmiselämä eikä yksikään yhteiskunnan palvelu ole olemassa itseään vaan kansalaisia varten.

Palveluista on kyse myös toimivissa liikenneyhteyksissä. Etelä-Savo ei saa olla alue, josta ei pääse aamuksi junalla Helsinkiin ja, jossa osasta pysäkkejä on tullut ohikulkevien junien sivustakatselupaikkoja. Alemman tieverkon kunto ei täytä riittävää palvelutasoa, bussiliikenteestä puhumattakaan.

Koulutuksen tulee mahdollistaa paras mahdollinen palvelu perusopetuksessa, toisella asteella ja korkeakouluissa. Jokaiselle lapselle on taattava hänelle sopivin koulutuspolku ja se polku on löydyttävä jokaisesta maakunnasta. Etelä-Savon kaltaisessa maakunnassa tärkeää on aikuiskoulutuksen palvelujen saatavuus.

Viranomaisten tehtävä on tuottaa kansalaisille lisäarvoa – helpottaa elämistä, yrittämistä, asumista ja toimeen tulemista. Viranomaisen suunnan määräävät hallinnolliset rajat, mutta niiden rajojen sisällä on aina haettava kansalaisten parasta.

Palvelut ovat perusasioita, joissa korostuvat yhteiskunnan perusrakenteet. Niillä taataan kaikille kansalaisille yleinen turvallisuuden tunne. Ei vain kasvukeskuksissa, vaan jokaisessa Suomen kunnassa ja kaupungissa.

Jotta yhteiskunta voi ylläpitää tarvitsemiamme perusrakenteita, on meidän kaikkien tehtävä pitää huolta yhteiskunnasta. Vain siten se on riittävän vahva huolehtiakseen myös kaikista heikoimmassa asemassa olevista, joilla omat voimat ja kyvyt eivät riitä.

Tämä edellyttää meitä yhdistävien asioiden hakemista. Erojen repiminen ja vastakkainasettelu eivät ole kenenkään etu. Siihen ei seuraavalla eduskunnalla ole varaa eikä oikeutta.

Vesa Kallio, eduskuntavaaliehdokas (kesk.)