Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Luonnon ja maaseudun monimuotoisuus

Pieksämäki voisi profiloitua maaseudun ja metsän puolustajaksi. Siihen olisi hyvät mahdollisuudet. Olen ilolla seurannut biokaasutuotannon, ja peltojen heinäviljelyn käyttöönoton suunnittelua. Olen tutustunut myös muihin elinkeinoihin käyttäessäni Nuorten Akatemian avustuksella ukrainalaisia nuoria hevosavusteisessa harrastustoiminnassa. Jäppilä on tullut itselleni entistä tutummaksi. Näen paljon mahdollisuuksia pienyrittäjyydessä, jota täältä paikkakunnalta löytyy. Minun ei ole tarvinnut aikoihin käydä muissa kaupungeissa käydäkseni kaupassa. Kaikkea mitä olen tarvinnut, on ollut saatavissa, ja palvelu erinomaista.

Mitä sitten metsä tarjoaa minulle? Se on yksi niistä syistä, miksi asun Pieksämäellä. Ulkoilu, marjastus ja hiihto antavat itselleni voimavaroja, ja hirvenliha ruokaa pöytään. Moninaiset ulkoilureitit ja hiihtolatujen upea hoito takaavat nautinnon. Metsänomistajana pidän tärkeänä vastustaa liiallista keskusjohtoista yksityiskohtaista sääntelyä, kuten EU:n ennallistamisasetuksen kaltaisia asetuksia. Metsäpolitiikan on pysyttävä kansallisissa käsissä, ja metsänomistajaan on luotettava.

Parhaat tulokset luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi saavutetaan, kun jäsenmaat voivat itse joustavasti päättää oman tilanteensa ja luontotyyppiensä mukaisesti sopivista keinoista. Tällainen keino on mm. kulotus, joka auttaa luonnon monimuotoisuuteen ja myös tuholaisten torjuntaan. Ilmastotoimenpiteinä näen riittäviksi jatkuvan kasvatuksen ja poimintahakkuut sekä puutuhkalla tuhkalannoituksen, lisäksi vesistöjen hoidon, johon vaikuttavat mm. rantojen suojakaistojen vaihtelevat leveydet. Joskus on metsää myös päätehakattava, jos metsä ei enää kasva.

Lisäksi pidän tärkeänä uusiutuvan energian kotimaisuusasteen noston ja käyttövoimaveron poiston. Metsä antaa myös apua sairauksien ennaltaehkäisyssä, ja työtä. Toki perusterveydenhoidolla on myös paikkansa ja aikansa, ja siitä pitää hyvää huolta, että asiakas pääsee hoitoon sitä tarvitessaan. Hyvillä päätöksillä pärjäämme ja luomme uskoa tulevaisuuteen!

Satu Naukkarinen Kaakkois-Suomen Kokoomus eduskuntavaaliehdokas