Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Elinvoiman kehittäminen

Keskusteluiden keskiössä on ollut viime päivinä kaupungin yhteisen vision puute tai sen tuntemattomuus vai siihen sitoutuminen?

Keskusteluja on käyty siitä pitäisikö kaupungin perustaa lautakunta tai elinkeinoelämää kehittävä yhtiö, jolle palkataan johtaja sekä mahdollisesti työntekijöiltä. Toiminnan pyörittämiseksi tarvitaan kehittämisrahoja vuosittain.

Pelkästään mahdollisilla hankerahoilla näitä kustannuksia ei kateta, vaan hankkeissa tarvitaan omavastuuosuus, joka pitää tulla talousarviosta vuosittain kiinteiden kustannusten lisäksi.

Pidämme parempana vaihtoehtona perustaa nyt kevyt ja joustava elinvoimatyöryhmä.

Pidämme parempana vaihtoehtona perustaa nyt kevyt ja joustava elinvoimatyöryhmä, jossa olisi mukana kaupunginjohtaja, elinkeinojohtaja, kaupunginhallituksen kaksi jäsentä sekä kaksi jäsentä elinkeinoelämän edustajista. Lisäksi elinvoimatyöryhmä voi kutsua tarvittaessa asiantuntijoita. Työryhmä toimii kaupunginhallituksen alaisuudessa, joka hyödyntää ryhmän tuloksia päätöksenteossa. Mielestämme kehittämisen pitää olla kustannustehokasta, säästetään eurot kehittämisen toimenpiteisiin ja investointeihin eikä ylimääräisiin hallinnon kuluihin! Tehokas toiminta ja sen tulokset saavutetaan nykyiselläkin organisaatiorakenteella, jota elinvoimatyöryhmä tukee.

Pieksämäen Yrittäjät ry kutsuu maaliskuussa poliittiset päättäjät yhteiseen keskustelutilaisuuteen kuinka kaupungin elinvoimaa voidaan yhdessä kehittää yhteisen elinvoimasopimuksen hengen mukaisesti.

Pieksämäen Yrittäjät ry

Jussi Hentunen, puheenjohtaja

Anneli Miettinen, varapuheenjohtaja