Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Mielipide | Jaa ei tyhjää poissa

Yritystalolla kokoontui 31. tammikuuta salillinen kaupunkimme tulevaisuudesta kiinnostuneita toimijoita. Keskustelua rikastuttivat erilaiset mielipiteet, jotka myös toivat esiin keskustelijoiden toisistaan poikkeavat lähtökohdat ja huolenaiheet.

Tapahtuman uutisoinnin kautta saattoi välittyä kuva suunnistuskyvyttömästä, osaamattomasta ja riitelevästä kaupungista. Pieksämäen kaupunginvaltuusto on hyväksynyt strategian vuosille 2022-2030 ja se on jatkotyöstetty koskemaan vastuualueita mittareineen ja seurantoineen. Strategiassa mainitaan mm. veto- ja pitovoima, kestävä kuntatalous, elinkeinoelämän toimintaedellytykset, työvoiman saatavuus, yhteistyö, uudet palveluntuotantotavat, joustavuus, luonto ja ilmasto, koulutustarjonta, etätyö, monipaikkainen asuminen, turvallisuus ja esteettömyys.

Strategiaprosessi on ollut varsin kattava kuntalaisten osallistamisella työhön mukaan eri keinoin (keskustelut, tulevaisuustyöpaja- ja kumppanuuspöytätyö). Oletettavasti kaikille asiasta kiinnostuneille tarjoutui osallistumisen mahdollisuus.

Käsityksemme mukaan riitely ei ole yleisesti leimallista kaupunkimme hallinnossa. Luottamushenkilöorganisaation toiminnasta voi julkisia valtuuston kokouksia seuraamalla välittyä jakolinjoja korostava kuva. Demokratia toimii niin, että erilaiset kannat voivat tulla esiin. Äänestäminen on hyväksyttävä tapa ratkaista asioita. Se ei ole riitelyä. Valtuusto on ylin kunnan päättäjä, ei kukaan virkahenkilö.

Vaikka hyviä avauksia on kaupunkiimme tullut mm. energiasektorille, pitää kehittämisponnistusten olla käynnissä koko ajan. Työ ja yhteistyö jatkuu.

Tuula Kuronen

valtuustoryhmän pj SDP

Matti Kauhanen

valtuustoryhmän pj Kesk.