Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Jeesus on vapahtaja

PL 19.1.2023 kerrottiin Pieksämäki Paskaks Vol7 tapahtumasta, jossa kerrottiin ”vapahtaja” nimisestä bändistä. Bändin jäsen Henri Saba kertoi, kuinka metallimusiikkia esitetään ”pilke silmäkulmassa”. En ole heavymetalliin lainkaan perehtynyt, mutta mielikuvani on, että paholaisesta tässä musiikissa lauletaan.

Raamattu kertoo, kuinka jouluyönä enkeli ilmestyi paimenille kuinka maailmalle oli syntynyt vapahtaja, joka on kristus ja Herra. Kristinuskossa vapahtaja on Jeesus. Hän syntyi, koska Jumala halusi pelastaa ihmiset ikuisesta kadotuksesta.

Jeesus kertoi tällaisen vertauksen: ”Taivasten valtakunta on peltoon kätketyn aarteen kaltainen, jonka mies löysi ja kätki; siitä iloissaan hän meni ja myi kaiken mitä hänellä oli ja osti pellon” Matt 13:44.

Pelto merkitsee tässä vertauksessa maailmaa, mies on Jumala ja aarre olet sinä. Sinä olet Jumalalle maailmaan kätketty aarre. ”Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on ikuinen elämä Jeesuksessa Kristuksessa, meidän Herrassamme” Room. 6:23.

Palkka maksetaan ansiosta, lahja on ilmainen. Jokainen ihminen maailmassa on tehnyt jollakin tavalla syntiä. Paitsi teot, niin syntiä ovat myös väärät ajatukset, puheet ja laiminlyönnit. Kuolema on ero Jumalasta. Jeesus puhui ikuisesta tulesta. ”Jumala ei lähettänyt Poikaansa tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.” Joh. 3:17. Mies, joka halusi omakseen aarteen, möi kaiken mitä hänellä oli.

Tämä kuvaa sitä hintaa, minkä Jumala maksoi kun hän antoi Poikansa maailman vapahtajaksi.

Palkka (helvetti) maksetaan ansiosta. Lahja (ikuinen elämä) saadaan armosta. Lahja on saajalle ilmainen, mutta lahjan antajalle se maksaa. ”Jumala oli kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa” 2. Kor 5:19. Jeesus tehtiin synniksi meidän edestämme ristillä. Iankaikkinen elämä, jota Jumala tarjoaa meille ilmaisena lahjana, maksoi Jumalalle kaiken. Aivan kaiken.

Tällainen asia, että jokin rockbändi nimeää itsensä vapahtajaksi ja laulaa paholaisesta on tämän Jumalan maksaman hinnan rienaamista. Hänen rakkautensa halventamista. Mitä paholaiseen tulee, niin edellä mainittu helvetti on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleilleen. Jeesuksen ristinkuolemassa perkele kärsi täydellisen tappion. Hänen tulevaisuutensa on helvetti.

”No, tämähän on kulttuuria” ja ”eihän sitä kaikkea tarvitse niin vakavasti ottaa.” Kuulen mielessäni kuinka ajatellaan näin.

On asioita, jotka ovat niin pyhiä, että niistä ei lasketa leikkiä. Jeesuksen ristinkuolema on pyhistä asioista pyhin.

Terhi Wallin

Pieksämäki