Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Vahva osaaminen tuo uutta työtä paikkakunnalle

VR Groupin tytäryhtiön VR Fleet Caren Pieksämäen konepajalla on hyvä työtilanne. Joulukuun lopussa yhtiö tiedotti saaneensa strategisesti tärkeän tilauksen Flirt-sähköjunien telien kunnostuksesta. Työ saatiin tiukan kilpailutuksen perusteella.

Edelleenkin yhtiö hakee jatkuvasti uusia tilauksia. Tällä viikolla se ilmoitti, että Pieksämäellä on valmius käynnistää kotimaisten puuvaunujen valmistus ja että Pieksämäen konepaja voi hyvinkin nopeasti aloittaa uusien EU-standardien mukaisten puuvaunujen valmistuksen. Pieksämäen konepajalla on runsaasti kokemusta EU-standardien mukaisten raakapuuvaunujen ja muun kaluston valmistuksesta viime vuosilta, sillä konepajan tuotantolinjoilta on valmistunut yhteensä lähes 500 puuvaunua vuodesta 2008 alkaen.

Pieksämäen konepaja on monissa asioissa osaamisen edelläkävijä.

Pieksämäen konepaja on monissa asioissa osaamisen edelläkävijä. Ainakin toistaiseksi se on saanut osaavaa työvoimaa ja alihankkijoita. Työpaikka kouluttaa myös työntekijöitä tarpeen mukaan.

Yhtiö avasi vuonna 2021 uuden tuotantoyksikön Naarajärven Linnatielle. Siellä toimiva komponenttipaja on erikoistunut raidekaluston telien kunnostukseen ja juuri se alkaa tehdä vuonna 2024 myös Flirt-junien telien kunnostusta. Se luontuu hyvin, sillä yksikössä on ammattiosaamisen lisäksi uudet tuotantolinjat. Linnatiellä korjataan niin sähkö- ja dieselveturien, sähköjunien kuin matkustajavaunujenkin telit.

Uusi erikoistunut yksikkö vahvistaa Pieksämäen konepajan asemaa raidekaluston valmistajana ja korjaajana. VR Fleet Caren konepaja kuuluu tärkeänä osana Keski-Savon metallialan osaamisklusteriin.

Raideliikenteen merkitys kasvaa vihreän siirtymän myötä ja se näkyy jo vaunujen kunnostus- ja valmistustarpeena.