Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Pääkirjoitus Pieksämäkeläiset alkavat rakentaa tulevaisuutta

Pieksämäen kaupunkikeskustan tulevaisuus askarruttaa monen pieksämäkeläisen mieltä, koska viime vuonna tapahtui monia siihen vaikuttavia asioita. Toivo tunnetun retrohotelli Savonsolmun toiminnan jatkumisesta menetettiin, sillä rakennus on nyt purkukunnossa. Lähinnä seuraavana tulee selvitettäväksi se, kuka purkaa ja milloin.

Säästökeskuksen osti konkurssipesältä Pieksämäen kaupunki, ennen kuin rakennus ehti mennä käyttämättömänä huonoon kuntoon. Muitakin ydinkeskustan rakennuksia on ollut myynnissä, esimerkiksi Keskuskatu 5–7:ssä sijaitsevat funkistalot olivat syksyn aikana nettihuutokaupassa myytävänä, joskaan ne eivät tuolloin menneet kaupaksi. Käytöstä poistettu kaupungintalo purettiin, samoin Aminkulmana tunnettu rakennus. Myös vanha yläkoulu Keskuskadun varrelta on jo aikaisemmin poistunut katukuvasta.

Naarajärvellä entinen Ruusupubin rakennus on myös purettu. Tällä hetkellä käydään keskustelua entisen maalaiskunnan kunnantalo Kanttilan tulevaisuuden käytöstä. Rakennuksen suojelumerkinnän poistaminen tulee kaupungin päätöksentekoon lähiaikoina.

Eläköön Pieksämäki!

Onko Pieksämäen keskusta tulevaisuudessa ränsistynyt ja tyhjiä rakennuksia täynnä vai löytyykö rakennuksille uutta elämää ja käyttötarkoituksia? Rakennetaanko kaupunkiin uutta?

Puretun kaupungintalon paikalla on nyt suuri puistoalue, jota voi käyttää monenlaisiin ulkoilmatapahtumiin. Savonsolmun tontti voisi kiinnostaa jopa gryndereitä. Alueelle Toikantien varteen ja Toikanniemeen voitaisiin rakentaa pitkään puheena olleita asuinkerrostaloja sekä vaikka kylpylähotelli. On nähty, että kylpylät vetävät jokaisella paikkakunnalla, jossa niitä on.

Säästökeskuksen rakennukselle on jo tähän mennessä esitetty monenlaista käyttöä. Onkin kiintoisaa seurata rakennuksen ylösajoa.

Pieksämäen kaupunkikeskustan tulevaisuus on esillä tärkeässä keskustelutilaisuudessa tiistaina 31.1. Yhteisestä keskustelusta toivotaan ideoita jatkojalostettavaksi.

Siis eläköön Pieksämäki!