Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Mielipide | Säästökeskuksen kiinteistö kaupunkikeskuksen veturiksi!

Pieksämäen kaupunki on ostanut konkurssissa olleen keskustan Säästökeskuksen kiinteistön ja sille mietitään nyt uutta käyttöä. Yhtenä ajatuksena allekirjoittaneet esitämme, että siihen järjestettäisiin tilat järjestöjen käyttöön.

Nykyinen järjestötalo Tasakadulla vaatii korjauksia ja on kustannuksiltaan kallis kaupungin ylläpitää. Taloa on siirretty teknisenviraston toimesta eri luokkiin aina kulloisenkin näkökannan vallitessa. Nyt olisi tilat, jotka mahdollistaisivat kokoontumisen ja talon aktiivikäytön myös esteettömyyden ja saavutettavuuden näkökulmasta.

Parkkipaikkojen jo olemassaolo toisi helpotusta nykyisellään puutteellisiin järjestötalon pysäköinnin mahdollisuuksiin nähden. Tämä mahdollisesti poikisi myös erilaisia palveluja taloon, koska järjestötalon tiloja käyttää nykyisellään n. 2000 henkeä/kk.

Pieksämäen kaupungin asukkaiden ja palvelujen käyttäjien ikäjakauma puoltaa asian huomioimista. Mahdollisen hankerahan avulla voisi kokeellisesti ottaa käyttöön tiloissa auttavan ”digituvan” iäkkäämpien henkilöiden avuksi. Vinkkivarikko ja mahdollinen Olka- piste voisivat myös sijoittua tähän tilaan.Käyttäjäkunta mittaisi ja toteen näyttäisi saavutettavuuden tarpeellisuuden.

Toivoisimme virkamiehiltä ja päättäjiltä yksituumaisuutta tätä asiaa kohtaan!

Pieksämäen Invalidit ry, Esteetön Pieksämäki -työryhmä, Paiste ry