Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Mielipide | Elinvoiman kehittäminen on tulevaisuuden kaupungin avaintehtävä

Vuosi 2022 on lopuillaan ja nykymalliset kaupungin tuottamat palvelut jäävät historiaan hyvinvointialueiden aloittaessa toimintansa. Pieksämäellä vaikuttaisi tunnelma olevan melko kireä poliittisten järjestöjen sisällä ja kesken, oman mausteensa ovat tuoneet myös kaupungin omat virkamiehet sapelien kolistelulla.

Juuri nyt tuuli puhaltaisi oikeasta suunnasta kun osaamme vain tehdä yhteistyötä ja keskittyä olennaiseen. Niinimäen tuulivoimapuisto on varmasti hyvä apu kaupungin elinvoiman palauttajaksi jopa lisääjäksi. Pieksämäki tarvitsee tulevaisuudessakin uusia rohkeita investointeja jotta alueemme kehitys ja elinvoima säilyvät. Kaupungin tulee kevyellä organisaatiolla osallistua maakuntaliiton ja muiden hanketoimijoiden organisoimiin hankkeisiin alueen jatkuvan kehityksen turvaamiseksi. Meillä tulee olla aktiivinen rooli näiden julkisten varojen käyttäjinä, jos me emme käytä ja kehity niin joku toinen sen tekee. Voisiko Pieksämäellä olla oma hanke ihminen jonka tehtävä olisi nimenomaan erilaisten hankkeiden selvittäminen ja niiden vetäminen. Hanke ihmiseltä ei kannata odottaa mahdottomia hetkessä, pitkäjänteinen tekeminen palkitsee.

Lopetetaan turhanpäiväinen vastustaminen, uusien hankkeiden ja investointien torppaaminen. Välillä meidän kaikkien on myös hyväksyttävä että jostain palveluista tai rekennetusta infrasta meidän on luovuttava, sekin on kehitystä. Elinkeinojärjestöt tahtovat koko alueen uudistumista ja kehitystä myös päätöksenteon osalta.

Harri Kovanen

Pieksämäen kauppakamariosaston puheenjohtaja

Teppo Leinonen

Etelä-Savon Kauppakamrin toimitusjohtaja

Jussi Hentunen

Pieksämäen yrittäjien puheenjohtaja

Anneli Miettinen

Pieksämäen yrittäjien varapuheenjohtaja

Aki Kontro

Yrittäjä, Kaupunginhallituksen jäsen