Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Mielipide | Nyt riittää!

Teknisen lautakunnan jäsen ja vihreiden varavaltuutettu Jorma Karjalainen toi yleisönosastokirjoituksessaan (PL 12.11) julkisuuteen sen mistä on kyse koko asiassa, eli kaupunginjohtajan erottaminen.

Valtuustossa istuvat keskustalaiset tarkastuslautakunnan jäsenet Risto Ockenström ja Sinikka Riipinen ovat tämän päämäärän näkyvimmät ja äänekkäimmät edistäjät. Ockenström on somessa aloittanut kaupunginjohtajaa koskevan mustamaalauksen, Riipinen tuo tämän valtuustosaliin. Tarkastuslautakunnassa saatua tietoa he käyttävät valikoidusti tavoitteensa edistämiseksi koko totuutta kertomatta.

Valtuustossa 7.11 nähty ennalta käsikirjoitettu kaupunginjohtajaan kohdistuva mustamaalaus oli todella ala-arvoinen. Teknisen johtajan vuodatus siitä, että häneen kohdistuu työpaikkakiusaamista kaupunginjohtajan toimesta. Kun tilapalveluiden 8 työntekijää teki vastaavan ilmoituksen teknisestä johtajasta huhtikuussa 2022, niin silloin tekninen johtaja ilmoitti, että kyse on vain työjohdollisesta direktio-oikeudesta. Nyt kun kaupunginjohtaja käyttää omaa työnjohdollista direktio-oikeutta, niin se on teknisen johtajan mielestä työpaikkakiusaamista.

Ockenströmin ja kumppaneiden pakkomielteinen Kanttilan puolustaminen on jo surkuhupaisaa, saman sisältöisiä valtuustoaloitteita tuodaan joka kokoukseen. Näissä halutaan kaupungin toimintojen ja henkilöstön massasiirtämistä Kanttilaan sekä tekniselle johtajalle lähes rajaton valta kaupungin asioista hallintosäännön muutoksilla.

Onko odotettavissa, että kohta tuodaan kaupunginjohtajan erosopimus käsittelyyn? Tosin pitää muistaa, että valtuusto on valinnut kaupunginjohtajan 5-vuotiseen määräaikaiseen virkaan, joka päättyy 31.8.2024. Toistuuko tässä sama asia kuin edellisen kaupunginjohtajan eroprosessissa loppuvuonna 2017, jonka alullepanijoina olivat samat tahot kuin nyt?

Kaupunginhallituksen keskustalaisen puheenjohtajan Soili Moilasen on nyt aika tuoda julkisesti mielipiteensä siitä, että onko hän kaupunginjohtajan tukena vai ei.

Arto Sepponen

valtuutettu (kesk.)