Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kaikki ei ole aina hyvää

Tämä on vastaukseni Ristö Mykkäsen kysymykseen Pieksämäen Lehdessä 1.11.2022.

Puolustan demokratiaa, sananvapautta, tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta, lakien ja yhteisesti sovittujen sääntöjen noudattamista. Puolustan hyvää työnantajapolitikkaan, johon kuuluu vastuun ottaminen väärinkäytöksistä myös silloin, kun syytekynnys ei täyty eikä oikeus ratkaise asiaa. Laki antaa siihen mahdollisuuden.

Puolustan myös kaupunkimme elinvoiman eteen tehtävää työtä ja elinvoiman turvaamiseksi tehtyjä esityksiä. Monilla meistä on Pieksämäellä myös menetettävää, ellei kaupunkimme eteen mahdollisuuksien rajoissa ponnistella.

Vastustan lakien ja sovittujen sääntöjen rikkomista, huonoa hallintoa, huonoja käytäntöjä, valehtelua, vastoin parempaa tietoa puhumista, oman edun epäeettistä tavoittelua, uhkailua ja oman aseman väärinkäyttöä tekipä sitä kuka tahansa missä tahansa. Velkaantumisesta ei kannata ottaa esimerkkiä naapurikaupungeista ja vastustan sen kaltaista taloudenpitoa.

Kahviakin olen juonut, mutta myös lukenut tuhansia sivuja esityslistoja, puhunut lukemattomia puheluita ja viestitellyt, lukenut kuntalakia, hallintolakia, viranhaltijalakia ja hallintosääntöä jne.

perehtynyt myös kuntaliiton ohjeisiin ja oikeustapauksiin. Olen tehnyt kokouksissa joitakin esityksiä, mm. esityksen otto-oikeuden käyttämisestä, muutaman oikaisuvaatimuksen sekä viimeksi esityksen erityistilintarkastuksesta. Kirjoituksessani ”Luottamus ja yhteistyö” halusin avata ajatteluani arvioitavaksi. Reflektiota yritän harjoittaa ja muodostaa mielipiteen keskustelujen jälkeen asiaperusteilla.

Ääneni kuuluu valtuustossa, koska valtuustoryhmäni on valinnut minut puheenjohtajakseen. Samoin kuuluu muidenkin ”ryhmyreiden” ääni. Valtuuston puheenjohtaja jakaa puheenvuorot. Minun tiedossani ei ole ennakkosensuuria. Kunnallisvaaleissa mitataan luottamus.

Ilokseni olen havainnut, että yhteistyötä on virinnyt useiden luottamushenkilöiden ja ryhmien kesken puolueesta riippumatta. Asiaperusteita voimme punnita yhdessä. Riippumatta lopullisesta kannasta, ymmärrys toisten lähtökohtia ja ajattelua kohtaan lisääntyy mielipiteitä vaihtaessa.

Tuula Kuronen

kaupungivaltuutettu (sd.)

kaupunginhallituksen jäsen