Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Hiljaisuus nimeltä Vaino

Pieksämäen helluntaiseurakunnassa oli 11.9 järjestetty tilaisuus jossa Marttyyrien Ääni järjestöstä kerrottiin maailmanlaajuisista kristittyjen vainoista. Tilaisuus oli koskettava. Oli sydäntä särkevää kuulla, kuinka perhe tai yhteisö hylkää ihmisen kristinuskon tähden. Toisaalta kristittyjen lujuus ja rohkeus kohdata vihaa ja pysyä uskossaan rohkaisi. Etuoikeus on elää maassa, jossa ei vainota ketään.

Mutta onko todella näin? Eikö Suomessa ole lainkaan vainoa? Iso osa vainoa on nimittäin länsimaiden hiljaisuus. Suomessa uutisoidaan näkyvästi esim. Kiinan uiguurien ja poliittisten toisinajattelijoiden sorrosta. Sen sijaan miljoonat kristityt saavat rauhassa kuolla kidutuksiin ja heidän orjatyönään tehdyt jouluvalot koristavat suomalaisten parvekkeita. Meille ei kerrota, kuinka kristittyjä ruoskitaan jos heidän kiintiönsä ei päivässä täyty. Mitäs pienistä.

Toinen hiljaisuus, joka huutaa, on uutisointi Israelista. Gazan sota oli v.2014. Ylen pääuutislähetyksessä kerrotaan, kuinka Israelin armeija pommitti kerrostalon jossa kuoli siviilejä. Näytetään lähikuvaa rauniosta ja kerrotaan kuolleiden lukumäärä. Sitä ei kerrottu, että talon kellarissa oli asevarasto. Tarkoitus oli tuhota aseet. Se, että pommituksesta kerrottiin etukäteen mainiten tarkan ajan (jotta siviilit voisivat olla pois eivätkä kuolisi), ei ollut ylen mielestä mainitsemisen arvoinen asia. Kuten ei sekään, kuinka Hamas terroristijärjestö pakotti talon asukkaat sisälle. Entä kun Israel tekee hyvää? Uutisoidaanko siitä? Olavi Syväntö Syväntöjen raamattutyön kesäkirjeessä kirjoittaa; ”Ukrainan suuren hädän keskellä Israel oli ensimmäinen ja ainoa maa, joka pystytti kenttäsairaalan Ukrainan maaperälle auttamaan haavoittuneita ja sairaita. Maaliskuun 22. päivänä kenttäsairaalan ovet avattiin ja noin kuudessa viikossa hoidettiin yli 60 000 potilasta. Israel on jatkuvasti lähettänyt humanitaarista avustusta Ukrainaan.” Tällaisia asioita ei mediassa kerrota koskaan.

Suomen hakiessa natojäsenyyttä esillä on ollut Turkin vaatimus karkottaa kurdeja. Yksimielisesti vastustamme tätä, niin kuin oikein on. Sen sijaan v.2015 tulleiden pakolaisten pakkopalautukset Iraniin ja Afganistaniin koskien islamista kristinuskoon kääntyneitä on tapahtunut kaikessa hiljaisuudessa sen kummemmin poliitikkojen, median kuin tavallisen kansankaan erityisemmin reagoimatta. Migrin mukaan kääntymyksen aitoutta ei voida todistaa. Osa näistä ”epäaidoista kristityistä” on todennäköisesti surmattu. Entä jos he olisivat kääntyneet ateisteiksi? Uskon että todisteeksi olisi kelvannut pelkkä asian kertominen.

Tuntuu siltä, että uskonnonvapaus koskee muslimeja ja ateisteja, ei kristittyjä. Ylipäätään ihmisoikeudet tuntuvat olevan kaikkien muiden oikeuksia, paitsi kristittyjen ja juutalaisten. Vääristynyt ja puolueellinen uutisointi pahentaa asiaa. Se on hiljaisuutta, joka on vainoa.

Terhi Wallin (kd.)