Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Huomioita Pieksämäen Lehden kirjoituksista

Kaupunginjohtaja Ulla Nykänen otti tärkeän asian esiin (PL 22.9.2022), jossa hän peräänkuulutti päättäjien vastuuta päätöksistä. Olen samaa mieltä Ulla Nykäsen kanssa siitä, että niin virkamiesten, kuin luottamushenkilöidenkin täytyy kantaa vastuu tekemisistään. Voisimmekin katsoa vähän lähimenneisyyteen ja miettiä, miten vastuunkanto onnistui mm. Ideaparkin, yläkoulun (Iglu), Veturitallien tai yksityisen liikuntahallin osalta. Joko hankkeisiin meni muutama satatuhatta euroa, jolla ei mitään saatu tai sitten saatiin muutama luonnos (Ideapark ja Iglu). Isoimpana Veturitallien korjaus, jonka kustannusarvio heitti muutaman miljoonan euron verran ylöspäin. Tuloja hankkeesta piti tulla vuositasolla muutama satatuhatta euroa, nyt taidetaan jäädä miinukselle saman verran.

Yksityisen liikuntahallin kohdalla kaupunki maksaa vuokraa nettona noin kolme miljoonaa euroa 12 vuodessa, siis päivävuoroista koulujen aukioloaikoina. Iltaisin sitä harvalla on varaa käyttääkään. Minua kiinnostaa tietää millä tavoin näissä hankkeissa näkyy sekä virkamiesten, että luottamushenkilöiden henkilökohtainen vastuu ihan konkreettisesti?

Samassa lehdessä Arto Sepponen kirjoitti ongelmasta, millä tavoin yrityksille ja yrittäjille kerrotaan ehdot, joilla rakennamme toimitiloja heidän käyttöönsä. Tässä ratkaisu. Rakentamisen edellytyksenä on takeet siitä, että kuntalaiset saavat varmuudella sijoittamansa pääoman korkoineen takaisin joko vuokran muodossa tai siten, että joku kolmas osapuoli lunastaa rakennuksen itselleen. Samassa lehdessä Arto Sepponen valitteli sitä, että ”pärstäkerroin” ratkaisee asioiden etenemisen ja päätöksen. Olen kuitenkin varma, ettei ”pärstäkertoimella” ollut mitään tekemistä, kun esim. keskustapuolue valitsi itselleen alueelta kansanedustajaehdokkaita, eiköhän muut tärkeämmät asiat olleet etusijalla.

Ensilumen latua odotellessa.

Jorma Karjalainen

Kuntalainen