Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Samaa sukupuolta olevien parien vihkiminen Pieksämäen kirkoissa

Pieksämäen seurakunnan seurakuntaneuvosto päätti äänin 6–5 sallia samaa sukupuolta olevien parien vihkimisen seurakunnan tiloissa. Asia on nyt tuomiokapitulin ratkaistavana. Voi sanoa, että seurakunta on nyt astunut Rubicon virran yli. Se siis tarkoittaa sitä, ettei paluuta ole (Room.24–27).

Voi sanoa, että kehityskulku on ollut looginen seuraus edeltävistä tapahtumista. Taustalla on kehitysoppi. Siinä yritetään selittää maailman synty ilman Luojaa itsestään, luonnollisena tapahtumana. Tämä vaatisi pitkiä ajanjaksoja. Tähän eivät tietenkään Raamatun ensimmäisen Mooseksen kirjan luvut 1—11 sovi. Samoin Raamatun sukuluettelot eivät sovi tähän.

Tähän kirkko on vastaiskuna kehittänyt teistisen evoluution. Siinä Luoja Jumala on pantu ohjaamaan evoluutiota. Tähän eivät Raamatun alkuluvut sovi kirjaimellisesti otettuna. Eivätkä myöskään sukuluetteloista saatavat aikamäärät. Myös vedenpaisumus pitää selittää jonain paikallisen tulvana.

Alkuräjähdysteorian mukaan maailmankaikkeus syntyi 13,8 miljardia vuotta sitten. Tämä on tullut tieteellisessä maailmassa miltei opinkappaleeksi. Kehitysopin kyseenalaistaminen saattaa tietää vaikeuksia urakehitykseen. Sen nimiin vannotaan mutta monikaan ei sitä työssään tarvitse. Siksi sen puutteista on helppo olla vaiti.

Masoriittisten tekstien sukuluetteloiden ja maallisen historia perusteella maailmankaikkeuden iäksi tulee noin kuusi tuhatta vuotta. Tämän mukaan maailma luotiin noin neljä tuhatta vuotta ennen Jeesuksen syntymää. Tähän päätyi myös klassisen fysiikan isä Isaac Newton (1642…1727). Hän kehitti tarpeisiinsa mm differentiaalilaskennan.

Onhan siinä alkuräjähdysteorian ja Raamatun mukaisen maailmankaikkeuden iän välillä melkoinen ero. 13,8 miljardia vuotta näyttää täsmälliseltä luvulta. Laskelmien perustana on kuitenkin lukuisia olettamuksia. Tulee mieleen määritelmä insinööristä. Insinööri on henkilö, joka käyttää tuloksia, joita epäilyttävät henkilöt ovat epäilyttävissä olosuhteissa aikaansaaneet ja sitten niistä lasketaan tarkasti. Taustalla on materialistien halu päästä eroon Jumalasta.

Tuloksena on ollut Raamatun arvovallan romahtaminen. Kun epäillään luomiskertomuksen todenmukaisuuta, on helppo epäillä muutakin. Vähän ajan kuluttua jäljelle ei jää mitään, johon luottaa. Kehittämällä teistisen evoluution on kirkko mennyt mukaan epäilykseen. Raamattu ei kohta kelpaa edes eettiseksi ohjekirjaksi. Kuitenkin länsimaiset yhteiskunnat ovat syntyneet Raamatun vaikutuksesta. Useat puhutut yleiskielet ovat syntyneet Raamatun kääntämisen yhteydessä. Suomen kieli on tästä hyvä esimerkki. Myös tänään kieliä synnytetään Raamatun käännöstyön yhteydessä. Yhteiskuntamme moraalisäännöstö perustuu yhä suuresti Raamatun pohjalle. Nyt sitä ollaan kyllä hyvää kyytiä romuttamassa.

Tekisi mieli sanoa Lutheria mukaillen: Tässä seison enkä muuta voi, Jumala meitä auttakoon.

Kyösti Nokka

diplomi-insinööri, lehtori AMK, eläkeläinen