Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Ottakaa kivi kengästä

Tämä se nyt hiertää kuin kivi kengässä ihan yrittäjiä myöden, kun ei saatu erotettua teknisen johtajaa Jari Nykästä. Miestä, joka ainoana kaupungin virkamiehenä yrittää, pystyy ja kykenee pitämään huolta veronmaksajien rahoista, yrittää pitää kuria ja järjestystä omassa työyksikössään.

Näyttää jotenkin siltä, että ”apulaiskaupunginjohtaja” on tuon jutun takana. Olisiko parasta, että yrittäjien puheenjohtajat keskittyisivät niihin asioihin jotka oikeasti vievät yrittäjien asioita eteenpäin ja jättävät tämän poliittisen toiminnan niille, jotka kaupunkilaiset ovat vaaleilla valinneet asioistaan päättämään.

Minkähän verran niitä muille paikkakunnille muuttavia yrittäjiä oikeasti olisi? Minuunkin ovat muutamat ottaneet yhteyttä. Eivät ole poislähdöllä uhkailleet, vaan ovat todella huolissaan mm. yrittäjien eriarvoisesta kohtelusta, rahan tuhlailusta epäasiallisiin hankkeisiin ja siitä, että ”hyvä veli” systeemi toimii työpaikka nimityksissä ts avoimia työpaikkoja ei laiteta julkiseen hakuun vaan niihin nimitellään muuten vaan sopivia henkilöitä, urakoita ei kilpailuteta jne.

Tätä suhmurointiahan tässä kaupungissa on ollut niin kauan kuin minä muistan ja valitettavasti muistan aika kauan. Suurin pelko lienee se, että kun tarpeeksi syvältä pengotaan niin mitä mahtaa paljastua. Sen aika toivottavasti näyttää.

Uskon kuitenkin, että mitään poislähtöä ei kannata suunnitella. Sama juttu se on melkein joka paikassa. Riitoja tulee ja menee. Ei se parane paikkakuntaa vaihtamalla.

Poliittisten päättäjien vaan pitää pitää puolensa ja muistaa, että he ovat virkamiesten työnantajia.

Päättäjät päättää ja virkamiehet toteuttaa. Niinhän sen pitäisi mennä.

Sinikka Riipinen

valtuutettu (kesk.)