Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Alkusyksy on hyvä ajankohta aloittaa omaehtoinen liikunta!

Meille pieksämäkeläisille on tarjolla runsas kattaus liikuntapalveluja, niin julkisia kuin kaupallisiakin tuotteita, kiitos siitä yrittäjille, paikallisille liikuntajärjestöille sekä Pieksämäen kaupungille.

On siis meistä kustakin itsestämme kiinni, millä tavoin ja missä kulutamme näitä palveluja. Vanha viisaus toteaa ”ihminen on luotu liikkumaan”. Tämä siis tarkoittaa liikkumista terveyttä edistävällä tavalla kukin oman kykynsä ja halujensa mukaan lähes päivittäin.

Liikunnallinen kansa on terveempää ja kykenee kohtaamaan mahdollisia ulkoisia ja sisäisiä kriisejä paremmin.

Suomalaisina ihmisinä meillä on velvollisuus pitää huolta omasta toiminta-kyvystämme, niin fyysisestä kuin psyykkisestäkin. Liikunnallinen kansa on terveempää ja kykenee kohtaamaan mahdollisia ulkoisia ja sisäisiä kriisejä paremmin.

Voimme jokainen vaikuttaa edellä mainittuihin asioihin omilla toimenpiteillämme ja kannustaa myös kaveria mukaa nauttimaan vaikkapa pieksämäkeläisistä erittäin hyvin hoidetuista puistoista ja viheralueista yhdessä liikkuen.

Yhtenä ideana ihmisten liikunta-aktiivisuuden lisäämiseksi heitän ehdotuksen liikuttajien kouluttamisesta vapaaehtoispohjalta kerrostalo- ja omakotitalo-yhteisöihin periaatteella läheltä liikkeelle. Tämän hankkeen voisi toteuttaa Pieksämäen kaupunki yhteistyössä paikallisten ja alueellisten liikuntajärjestöjen ja asiantuntijoiden kanssa.

Etuna tässä ajattelussa on se, että asukkaiden ei välttämättä tarvitse mennä kauaksi asuinpaikasta, vaan liikkeelle pääsee heti kotiovelta. Lisäpalveluina voisi asukkaille tarjota mm. ensisammutuskalustoon, poliisin ja terveydenhuollon palveluihin (esim. hätäensiapu) tutustumisen.

Toki tähän hankkeeseen olisi mahdollisuus lisätä tutustumistilaisuuksia liikuntapaikkoihin ja liikuttajiin, siis paikallisiin urheiluseuroihin ja kaupallisiin liikuntapalveluja tarjoaviin yrityksiin.