Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Eteenpäin Pieksämäki

Pieksämäen kaupunginvaltuusto käsitteli 25.7. kokouksessaan viranhaltijan sanan- ja mielipiteenvapautta. Enemmistö valtuutetuista hyväksyi sananvapautta puoltavan kannan. Epäselväksi jäi, ovatko luottamuksellisesti kaupunginhallituksen jäsenille lähetetyt viestit automaattisesti julkista tietoa vai ei. Julkisuuslain tulkintaa viestien julkisuudesta ja myös kantelun tehneiden työntekijöiden nimien julkistamisesta on syytä selvittää esimerkiksi eduskunnan oikeusasiamieheltä.

Lähitulevaisuudessa valtuusto joutuu puimaan paljon isompia asioita. Hallintosääntöä on muutettava tämän vuoden aikana sosiaali- ja terveystoimen siirtyessä hyvinvointialueelle. Viranhaltijoiden ja luottamuselinten muutokset on tehtävä vastaamaan tulevaa toimintaa. Tarvitsemmeko enää erillisiä hallinto- ja talousjohtajan virkoja vai tehdäänkö yhdistelmävirka? Olisiko elinkeinotoimi liitettävä osaksi teknisen toimen toimintaa? Kiinteistöjen hoidon ulkoistamisesta on jo tehty aloite.

Valtuuston päätös teknisen johtajan asemasta oli selvä epäluottamuslause kaupunginhallitukselle ja viranhaltijajohdolle. Lähiaikojen toimenpiteet ja esimerkiksi hallintosäännön uudistusten valmistelu näyttävät, voiko luottamus palautua.

Risto Ockenström

valtuuston jäsen (kesk)