Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Olisiko tällainen työpaikka kiinnostava?

Pieksämäen kaupunginvaltuusto tekee päätöksiä maanantaina 25.7 siitä, millaista henkilöstöpolitiikkaa kaupunki tulee jatkossa harjoittamaan. Mikäli kaupunginhallituksen esitystä teknisen johtajan virkasuhteen purkamisesta ei hyväksytä Pieksämäen kaupunginvaltuusto hyväksyy samalla ainakin seuraavat asiat:

1. Henkilöstöä ja luottamushenkilöitä voidaan syyttää ihan mistä vaan ilman todisteita.

2. Virkavastuulliset viranhaltijat voivat väittää ihan mitä vaan asioita, jotka eivät pidä paikkaansa.

3. Luottamuksellisia tietoja voidaan jakaa sellaisille, joille ne eivät kuulu, sekä myös avoimiin kanaviin.

4. Kirjallisia varoituksilla ei ole mitään merkitystä koska niitä ei tarvitse noudattaa.

5. Henkilöstön tekemillä häirintäilmoituksilla ei tule olemaan mitään merkitystä.

6. Hallintosääntöä, kuntalakia, hallintolakia, virkamieslakia eikä muitakaan ohjeistusta tarvitse noudattaa.

7. Kaikista asioista voidaan valittaa, vaikka valitusoikeutta ei ole lain mukaan.

Me valtuutetut tulemme olemaan vakavan paikan edessä, jos sallimme hyvän hallinnon vastaisen toiminnan. Mikäli se sallitaan yhdelle, niin tasapuolisuuden nimissä sallittakoon sitten se kaikille. Valitettavasti tämä johtaa luottamuksen rapautumiseen kaupunkia kohtaan sisäisesti sekä ulkoisesti.

Ymmärrän valtuutettujen ja kuntalaisten huolen siitä, että käytetäänkö kaupungin veroeuroja oikein ja tekevätkö työntekijät työnsä huolellisesti. Silti mahdolliset epäilyt pitää selvittää kaupungin ohjeiden ja toimintatapojen mukaisesti, huomioiden työntekijöiden oikeusturva. Kaupungin sisäinen valvonta, tilintarkastaja sekä tarvittaessa tarkastuslautakunta auttavat asiassa.

Poliisilla ja muillakin viranomaisilla on selkeät toimintatavat ja ohjeet tutkinnan suorittamisesta, eivätkä ne tiedota tai julkaise Facebookissa keskeneräisistä jutuista tietoja. Miksi kunnan viranomaisena johtavana viranhaltijana, tekninen johtaja ei noudata näitä viranhaltijoille kuuluvia menettelytapoja, vaan sortui populismiin ja rikkoi selkeästi saamaansa kirjallista varoitusta?

Tästä kaikesta olen erittäin murheellinen.

Matti Kauhanen, valtuutettu (kesk.)