Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Yhteiset nuoret

Kun perustin Pisaban (Pieksämäen salibandy ry) vuonna 1995, niin ajattelin, että tästä voisi tulla koko kaupungin juttu. Ei vain meidän opiskelijoiden vaan myös yhteinen harrastusmahdollisuus pieksämäkeläisille nuorille, jotka haluavat kuulua seuraan, jossa pidetään huolta ja kannustetaan eteenpäin.

Näin on tapahtunut. Haaveet kävivät toteen ja moni paikallinen nuori on saanut vuosien kuluessa hyvän harrastusmahdollisuuden ja ystäväporukan juuri Pisaban kautta.

Olen tehnyt erityisnuorisotyötä Jyväskylässä kohta 20 vuotta ja olen nähnyt, kuinka nuorten ongelmat ovat kasvussa kovalla vauhdilla, koskien niin päihdekäyttöä, yksinäisyyttä, masennusta ja jaksamisen puutetta. Nuoret tarvitsevat turvallisia aikuisia sekä usein harrastuksen, joka pitää elossa ja antaa onnistumisen sekä kuulumisen tunteita, olla jossain missä hyväksytään ja harrastuksen, joka antaa ja luo pohjaa elämän polulle. Näiden vuosien ajan minulla on ollut erityisnuorisotyön asiakkaana todella vähän niitä nuoria, joilla on seuratoimintaa alla. Se kertoo joukkueurheilun vaikutuksesta nuorten vointiin.

Hyvä Aikuinen, me tarvitsemme sinua, tule valmentamaan ja ohjaamaan näitä nuoria. Seuratoiminta kaipaa tekijöitä ja se saattaa pelastaa monen nuoren elämän.

Joukkueurheilussa on voimaa, se yhdistää, antaa ystäviä, se kantaa, vie terveelliseen elämään. Tule mukaan, ja seura huolehtii silloin myös sinusta.

Ilman aikuisia ei toimintaa voi viedä eteenpäin, nuorilla ja lapsilla ei silloin mahdollisuutta astua kantavalle elämän pohjalle mukaan.

Petri Grönholm

Erityisnuorisotyönohjaaja

Jyväskylä

Pisaban perustaja