Pääkirjoitus Uusi Ysihotelli lisää keskustan elinvoimaa

Tällä viikolla avattu uusi Ysihotelli on odotettu ja tarpeellinen lisäys Pieksämäen keskustan alueen ja samalla koko Pieksämäen palvelutarjontaan. Vaikka Pieksämäellä on tarjolla varsin runsaasti erilaisia majoitusvaihtoehtoja, niin keskustan alue on kaivannut hotellitasoista majoituspaikkaa. Pieksämäellä vierailevien turistien lisäksi myös paikkakunnalla esimerkiksi sukulaisten luona käyvät sekä työmatkalaiset ovat odottaneet hotellin avautumista. Myös sijainniltaan uusi hotelli on oivallisella paikalla entisen verotoimiston tiloissa Keskuskadun varrella. Esimerkiksi rautatieasema on lyhyen kävelymatkan päässä.

Toivottavasti entistä useampi matkailija löytää kesän aikana tiensä Pieksämäelle.

Uudella hotellilla on Pieksämäen palvelutarjontaa ja kaupungin elinvoimaa lisäävä vaikutus. Hotellissa asuvat käyttävät varmasti tavalla tai toisella keskustassa olevien kauppaliikkeiden palveluja. Toivottavasti hotelliasukkaat tuovat muutenkin lisää vipinää ja elämää keskustan alueelle.

Yrittäjältä uuden hotellin avaaminen osoittaa riskinottamisen kykyä, sillä rakennustarvikkeiden hintojen ja kustannustason nousun myötä vanhan verotoimiston muuttaminen hotellihuoneiksi on varmasti maksanut ennakoitua enemmän. Ainakin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa hotellin ympärillä käyty keskustelu antaa ymmärtää, että palvelua on kaivattu ja sille tuntuu riittävän myös kysyntää. Toivottavasti entistä useampi matkailija löytää kesän aikana tiensä Pieksämäelle.

Sen sijaan entisen hotelli Savonsolmun tulevaisuus vaikuttaa vähemmän valoisalta. Kaksi vuotta sitten konkurssiin menneen hotellin avautuminen on siirtynyt koko ajan. Nyt avaaminen on siirtynyt hamaan tulevaisuuteen, eivätkä toiveet toiminnan jatkumisen suhteen ole kovin korkealla. Nykyisellään se ei ainakaan ole elinvoimaa lisäämässä.