Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Ongelmien ratkaisut

Maailman meno on myös Suomessa muuttunut hektiseksi, niin että ei enää nähdä metsää puilta. Nähdään vain se, että minä, minä haluan määrätä kaikesta, sillä olen viisain päättämään asioista kuuntelematta kenenkään muun mielipidettä. Tämä ilmiö ei ole vain pieksämäkeläinen ongelma, vaan se on yleistynyt kaikkialle maailmassa.

Yksi uusimmista yliopistoissa opiskeltavista tutkinnoista on; Ratkaisukeskeisyys eli menetelmä ja ajatusmalli, joka mahdollistaa ongelmien ratkaisua ja kehitystyötä. Koulutuksen suorittanut henkilö voi toimia valmennusyrittäjänä tai hyödyntää menetelmäoppeja oikeastaan työssä kuin työssä, jossa ollaan ihmisten kanssa tekemisessä.

Vaikuttaa siltä, että Pieksämäellä olisi tarvittu kunnallishallintoon tämän koulutuksen käyneitä henkilöitä ennen kuin asiat tulehtuivat ja henkilösuhteet menivät hakoteille. Nyt sitten todella tarvitaan umpisolmujen aukomiseen asiantuntijoiden ammattiapua ja sehän maksaa, kuten muutkin aiemmat mokat.

Joku saattaa ajatella mitä tämä ongelma yksityiselle henkilölle kuuluu, mutta tämänkaltaiset sotkut ovat mainehaitta ja koskettavat meitä kaikkia. Tämä asia tuli esille lähisukulaisen kanssa keskustellessa, kun hän juuri suoritti Helsingissä kyseisen koulutuksen. Tämä kertoo sen, että henkilösuhteet ovat muuallakin rikkoutuneet ja on tarvetta myös tämänkaltaiseen koulutukseen.

En halua loukata ketään tällä mielipiteelläni ja toivon vain, että myös päättäjämme oppisivat kuuntelemaan toisiansa välttääkseen turhia riitoja sekä kalliita hätäisiä investointeja.

Anja Karjalainen