Mielipide | Pieksämäen terveydenhuolto

Mistähän mahtaa johtua, että terveyskeskukseen ei saa enää yhteyttä mitenkään? Kohdallani oli kyse reseptin uusimisesta ja Omakannassa se ei onnistunut kun lääke ei ole uusittavien listalla, koska tarvitsen sitä vain joskus tarvittaessa. Piti siis soittaa terveyskeskukseen ja hoitaa asia suullisesti, kuten ennenkin.

Soitin ensimmäisen kerran tiistaina 3.5. ja odotin luvattua takaisinsoittoa, puhelinta vahtien, koko päivän. Soittoa ei tullut ja päivän askareet jäivät tekemättä. Ja miten yleensä työssä käyvä voisi puhelinta vahtia? Tuo takaisinsoitto on käytössä muissakin yhteyksissä, mutta joissain työpaikoissa ei saa oma puhelin olla mukana tai muuten ei voi tai saa sitä vahtia. Siis pattitilanne. Itse olen jo oloneuvos, mutta haittaa tuo minuakin. Soitin 4.5., mutta nyt en edes puhelinta vahtinut, eikä soitettu sinäkään päivänä. Sama toistui vielä torstaina 5.5.

Perjantaina 6.5. sitten ajoin terveyskeskukseen henkilökohtaisesti asian hoitamaan ja samalla kysyin, onko teiltä otettu puhelimet pois kun kolmeen päivään ei ole takaisin soittoa kuulunut? No, leikilläni tietysti, vaikka tuo toiminta ei ole enää tätä päivää. Entä jos olisin tarvinnut lääkärille ajan, enkä olisi jaksanut mennä sitä henkilökohtaisesti sopimaan? Lääkkeeni kyllä sain, mutta onko toiminta nykyään tällaista ja jos ihmisellä on hätä, mutta ei vaadi päivystystä ja kun päivystykseenkin taitaa olla sama numero ja ensin pitäisi sinnekin nykyään soittaa, niin mistä ihmeestä ihminen avun saa? Melkoisen heikoilla jäillä tuntuu ihminen olevan avun suhteen. Kerrottiin kyllä, että kun on ylityökielto ja kahden päivän soitot ovat jonossa. No, se ei paljon apua tarvitsevaa potilasta lohduta.

Onko sitten syynä tämän hetkinen lakko taistelu vai mikä, mutta muutos olisi tällaisiin ongelmiin saatava mahdollisimman pian. Potilas kärsii jo muutenkin kun yhteyttä terveyden hoitoon tarvitsee.

H.V.