Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Turvallisuus tehdään yhdessä

Osallistun tulevana viikonloppuna Keskustan puoluevaltuuston kokoukseen Vaasassa. Kokouksessa päätetään sääntömääräisten asioiden lisäksi Suomen turvallisuuteen liittyvistä asioista. Puoluevaltuusto tulee antamaan valtiojohdolle mandaatin tehdä Suomen turvallisuuden kannalta välttämättömät ratkaisut, kuten puheenjohtaja Saarikko on julkisuudessa esittänyt. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Suomen Keskusta antaa eduskunnalle mahdollisuuden tehdä päätöksen Nato-jäsenyyden hakemisesta ilman kansanäänestystä. Henkilökohtaisesti aktiivisena reservin kouluttajana kannatan tätä päätöstä.

Suomen valtionjohto huolehtii kansallisesta turvallisuudesta, mutta se ei pelkästään riitä. Turvallisuus rakentuu myös paikallisesti ja henkilökohtaisesti tehtävistä asioista. Suomalaiset ovat liiankin tottuneet siihen, että yhteiskunta huolehtii meistä erilaisissa häiriö- ja kriisitilanteissa.

Nyt on jokaisen meistä aika miettiä omaa, perheensä ja lähipiirinsä varautumista mahdollisiin uhkiin. Jokainen voi hankkia tietoa esim. Punaisen Ristin, hätäkeskuksen, pelastuslaitoksen, maanpuolustuskoulutuksen ja hyvinvointialueen verkkosivuilta sekä tutustua Pieksämäen kaupungin laatimaan uuteen turvallisuussuunnitelmaan 2022-2025.

Pelkkä asioiden selvittäminen ei riitä, vaan pitää tehdä myös käytännön asioita. Verkkosivulla 72tuntia.fi on selkeät ohjeet niistä tarvikkeista, joita kotiin pitää hankkia, että selviää kolme vuorokautta ilman sähköä, tietoliikennettä ja viranomaisten apua. Osallistumalla esim. paikallisen SPR:n, seurakunnan sekä reserviläisjärjestöjen toimintaan olet autettavan sijaan auttamassa muita.

Arto Sepponen

Puoluevaltuutettu

Puoluehallituksen jäsen

Suomen Keskusta rp