Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Epävarmuuden kanssa täytyy oppia elämään

Suomalaiset ovat eläneet enemmän tai vähemmän poikkeusoloissa kohta kaksi vuotta kestäneen koronapandemian aikana. Käytännössä normaalia ihmisten normaalia elämää ja kanssakäymistä rajoittavia määräyksiä ja suosituksia on ollut käytössä koko ajan jossain päin Suomea. Korona on jollain tavalla vaikuttanut jokaisen suomalaisen elämään viimeise kaksi vuotta ja tulee vaikuttamaan vielä pitkään.

Muuntautumiskykyinen virus on päässyt kerta toisena jälkeen yllättämään myös asiantuntijat. Kun vielä vuosi sitten ajateltiin, että korona saadaan kuriin riittävän kattavilla rokotuksilla, niin nyt sairastuminen on todennäköistä rokotuksista huolimatta. Vähemmästäkin alkaa ihmisten usko ja turnauskestävyys horjumaan. Uusimman omikronvariantin myötä korona on tullut entistä lähemmäksi ja yhä herkemmin tarttuvia variantteja on tulossa tämänkin aallon päättymisen jälkeen.

Mikään ei ole koronan suhteen varmaa ja sen vuoksi epävarmuuden kanssa täytyy oppia elämään. Ajan myötä korona on arkipäiväistynyt, eikä se enää ole samanlainen peikko kuin vielä kaksi vuotta sitten. Vaikka se edelleen valitettavasti vaatii myös uhrinsa, niin suurin osa sairastaa koronan melko lievillä oireilla.

Täytyy muistaa elää, mutta suhtautua samalla vakavasti. Etelä-Savon koronanyrkin mukaan Essoten alueen koronatilane on hyvin vakava.