Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Liikuntahallin osto kannattaa

Tein yhdessä Alpo Salon kanssa kesäkuussa 2021 valtuustoaloitteen Karjalankadulle rakennetun yksityisen liikuntahallin lunastamiseksi kaupungin omistukseen. Aloite oli kaupunginhallituksen käsittelyssä 24.1.2022. Pöytäkirjan mukaan hallin omistaja Kiinteistörahasto Tuohex on valmis myymään liikuntahallin omistavan kiinteistöyhtiön osakekannan kaupungille 5,7 miljoonan euron velattomaan myyntihintaan.

Hintapyyntö on selvästi liian korkea mutta tarjous kertoo, että halli on ostettavissa. Kaupungin kannattaa nyt selvittää tarjotun kiinteistöyhtiön taloudellinen tilanne sekä hallin todellinen arvo. Näiden selvitysten pohjalta kaupunki voi päättää, millä hinnalla sen kannattaa osakkeet ostaa ja mikä olisi realistinen vastatarjous hallin osakkeista.

Hallin ostaminen järkevällä hinnalla antaa kaupungille mahdollisuuden tarjota kohtuuhinnalla hyviä liikuntatiloja kaikille seuroille ja muille käyttäjille. Osa tiloista, kuten kuntosali ja kahvio, voidaan vuokrata yrittäjille.

Risto Ockenström

valtuuston jäsen (kesk.)