Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Äänestäminen aluevaaleissa on kannanotto hyvinvointivaltion tulevaisuuden suunnasta

Historian ensimmäisten aluevaalien ennakkoäänestys alkoi ja varsinainen vaalipäivä on ensi viikon sunnuntaina 23.1.2022. Vaalit käydään 21:llä hyvinvointialueella.

Nyt päätetään siitä, miten alueiden sosiaali- ja terveys, sekä palo- ja pelastustoimen palvelut järjestetään tulevaisuudessa ja on todella tärkeää, että kaikki vaalikelpoiset käyttävät tulevissa vaaleissa ääntään.

Kyse on paitsi hengen ja terveyden turvaamisesta hätätilanteissa, myös ennen kaikkea hyvän ja toimivan arjen perusedellytysten rakentamisesta kaikille ihmisille. Palvelut täytyvät olla saavutettavia, laadukkaita ja että palveluverkko on toimiva.

Aluevaalit ovat myös tasa-arvokysymys. Tutkimusten mukaan naiset käyttävät julkisia palveluita miehiä enemmän. Lisäksi sosiaali- ja terveysalalla työskentelevistä huomattava osa on naisia. On myös erittäin tärkeää, että sosiaali- ja terveysalalla toteutuvat reilut työolot ja työssäjaksamiseen kiinnitetään erityistä huomiota.

Hyvinvointivaltio on ollut halki historiansa naisen paras ystävä. Nyt on aika viedä hyvinvointivaltiomme uudelle vuosikymmenelle ja varmistaa, että sote- ja pelastuspalvelut toteutetaan saavutettavasti ja tasa-arvoisesti.

Sari Rautiainen

Aluevaaliehdokas (sd.)

Mikkeli