Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Edessä tärkeät vaalit

Halusit tai et, niin hyvinvointialueet tulee. Soten ja pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy Etelä-Savon kunnilta uuteen hyvinvointialueeseen 2023. Uuden aluevaltuuston tehtäviä tulee olemaan mm. strategian laatiminen, pelastustoimen palvelutasosta päättäminen, hyvinvointialueen talousarviosta ja taloussuunnitelmasta päättäminen, tietojärjestelmien järkeistäminen, jäsenten valitseminen eri toimielimiin ja jne. Täysin valmista ei heti tule, joten korjattavaa tulee varmasti riittämään. Uusia tapoja hoitaa tehtävät tulee kokoajan kehittää ja samalla on varottava, ettei hallinto kasva liian suureksi.

Valtuustoon tarvitaan monenlaista näkemystä ja kokemusta. Tarvitaan veronmaksajan näkökulmaa sote-päätöksiin, tarvitaan yhteistyökykyisiä ihmisiä tekemään vaikeitakin päätöksiä ja tarvitaan myös maalaisjärkeä. Tarvitaan valtuutettuja, jotka pystyvät laittamaan asiat tärkeysjärjestykseen ja siksi päättäjien arvomaailmallakin on merkitystä. Rahasta tulee olemaan pulaa samalla tavalla, kun kuntataloudessa on aikaisemminkin nähty. Miten turvataan resurssien puitteissa peruspalvelujen saatavuus ikääntyvässä maakunnassa ja kohtuullisessa ajassa. Tässä asiassa valtuutettujen tulisi edustaa koko hyvinvointialuetta.

Hyvä äänestäjä, sinä lopulta päätät millaisella kokoonpanolla Etelä-Savossa järjestetään palvelut sinun parhaaksesi. Käyhän äänestämässä.

Aluevaaliehdokas (ps.)

Etelä-Savo