Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Hoitajapula voidaan ratkaista

Aluevaaleissa linjataan sosiaali- ja terveys- sekä pelastustoimen palveluista. Turvattaessa jokaisen oikeus hoitoon, hoivaan ja huolenpitoon oikea-aikaisesti ja yhdenvertaisesti on ensiarvoisen tärkeä parantaa henkilöstön saatavuutta ja työhyvinvointia.

Vaikuttaessani aktiivisesti työpaikkojeni edunvalvonnassa ymmärrän, että hoitoalan vetovoima ja hoitajapula voidaan ratkaista kannustavan ja oikeudenmukaisen palkkauksen lisäksi aidolla työhyvinvointiin sijoittamisella exel-taulukoihin tuijottamisen sijaan. Hoitajia pitää aidosti kuunnella ja arvostaa siten, että työntekijöiden erilaiset elämäntilanteet huomioidaan työvuorosuunnittelusta lähtien.

Sosiaali-ja terveydenhuollossa tarvitaan reilua ja oikeudenmukaista henkilöstöpolitiikkaa vuoropuhelun ja yhteistyön vahvistamana. Osaavan johtamisen merkitys korostuu työhyvinvoinnin ja työ-ja perhe-elämän yhteensovittamisen toteutumisessa. Työntekijällä pitää olla aito kokemus mahdollisuudesta vaikuttaa omaan työhönsä.

Yksityisillä ja julkisilla hoitoalan työpaikoilla on kaupungeissa ja erityisesti maaseudulla yhä suurempi merkitys alueiden elinvoimaisuuden edistämisessä ja ylläpitämisessä. Tarvitaan entistä tiiviimpää julkisten - ja yksityisten palveluntuottajien yhteistyötä.

Vanhukset, mielenterveys-ja päihdeasiakkaat ja vammaiset eivät saa olla vain kuluerä ja hoitajat välttämätön paha.

Lähihoitaja

Aluevaaliehdokas (kesk.)

Mäntyharju