Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Mitä sinä haluat hyvinvointiuudistukselta?

Sote-sosialismin nimiin vannova vihervasemmistohallitus runnoi läpi sote-uudistuksen, jossa ideologia painaa enemmän kuin terve järki. Valtiokeskeisyys paistaa, kuin punainen tähti idän taivaalla. Nyt lienee viimein aika pysähtyä miettimään, haluatko valtiokeskeisen vai ihmiskeskeisen sote- tulevaisuuden.

Haluatko itse vaikuttaa mistä saat palveluita ja juuri silloin, kun niitä tarvitset?

Jos vastaat kysymykseen tahdon, olet käyttänyt maalaisjärkeä. Hyvinvointiuudistuksen tulisi tarjota elämisen kurjistamisen ja tasapäistämisen sijaan meille kaikille mahdollisuuksia saada erilaisia palveluja.

Pitäisi antaa ihmisille mahdollisuus vaikuttaa palveluihinsa, muun muassa palveluseteleiden käyttöä laajentamalla ja Kela-korvausten tasoa korottamalla.

Haluatko tosiaan, että yksityiseltä sektorilta hankittuja palveluja ei enää jatkossa tueta?

Jos vastaat kyllä, et ole muistanut käyttää maalaisjärkeä. Hallituspuolueet sopivat kevään 2020 kehysriihessä, että yksityisen hoidon Kela-korvauksia leikataan runsaalla 40 miljoonalla eurolla vuodesta 2023 lähtien. Kela-korvaus on tällä hetkellä alle 15 prosenttia lääkärikäynnin maksusta ja putoaisi alle 10 euroon, jos vihervasemmiston tahto toteutuu. Pitää muistaa, että Kela- korvatut yksityiset lääkärikäynnit eivät ole vain varakkaiden käyttämä keino. Kaikista tuloluokista löytyy Kela-korvauksen saajia ja korvausten leikkaus kohdistuisi eniten pienituloisiin ja pidentäisi julkisen puolen jonoja. Kelan tuki pitäisi nähdä tukena ihmisille, jotka hakeutuvat vapaaehtoisesti yksityiselle ja pois kuormittamasta julkista terveydenhuoltoa. Nyt on todellakin aika käyttää järkeä ja huomata mihin meitä ollaan viemässä.

Haluatko hyvinvointirakenteen, joka lisää verotaakkaasi?

Jos vastaat en halua, maksat veroja mielestäsi ihan tarpeeksi. Palkan, eläkkeen ja yritystulon verotus on jo nyt raskas. Vastustakaamme kireää ja lannistavaa verotusta, paisuvaa julkista sektoria sekä kasvavaa valtion velkavuorta. Hyvinvointialueen on rakennettava palvelunsa kustannustehokkaiksi ja järkeviksi. On varmistettava, ettei hallituspuolueiden tavoittelema julkinen hallintorakenne syö hoidon ja palvelujen raharesursseja. Resurssien on ohjauduttava nykyistä paremmin hallinnon sijaan palveluihin.

Maakuntamme tarvitsee vetovoimaisuutta, olkoot laadukkaat hyvinvointipalvelut yksi keino saada ihmisiä ruuhka-Suomesta Etelä-Savoon.

Aluevaaleissa kannattaa käyttää ääntä ihmiskeskeisyyden puolesta, se vahvistaa uskoa tulevaisuuteen.

aluevaaliehdokas (kok.)

Mikkeli