Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Aluevaalit

Pian valittavan hyvinvointialuevaltuuston ensimmäisiä tärkeitä tehtäviä on palveluista päättäminen: miten, missä ja keiden toimesta mitäkin tuotetaan. Julkisen sektorin ja yksityisten yritysten lisäksi myös erilaiset järjestöt tuottavat kokonaisuuden kannalta yleishyödyllisiä ja palvelutarjontaa täydentäviä palveluita. Monesti ne pystyvät ketterästi tarjoamaan poikkileikkaavia palveluja, tehden sen kynnyksettömästi sosiaali- ja terveystoimen välillä.

Hyvinvointialueilta toivon tähän liittyen, että esimerkiksi hankerahoituksesta päätettäessä, ei jaeta rahaa vain siksi että joku pykälä sillä täytetään, vaan että järjestöjä tuetaan alueen todelliseen tarpeeseen peilaten ja tuella on jatkuvuustarkoitus.

Järjestöiltä puolestaan toivon, että vaikka ne eivät olisi voittoa tavoittelevia, niiden on silti syytä kirjoittaa tarkalleen auki mitä heidän tarjoama ”kova osaaminen” oikein on. Eli mitä hyvinvointialueen pitäisi ostaa ja miksi? Järjestöjen pitäisi siis tuotteistaa palvelunsa.

lähihoitaja

aluevaaliehdokas (Kd)

Mikkeli