Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Mielipide | Kuka tuottaa jatkossa tukipalvelut?

Sairaaloissa, hyvinvointikeskuksissa ja hoivakodeissa työskentelee useita eri alojen ammattilaisia, joita ilman hyvä ja laadukas hoito ei tule onnistumaan. Sairaalat eivät pysy puhtaina itsestään, siinä tarvitaan myös laitoshuoltajia. Ruoka ei ilmesty lautaselle potilaan eteen, ilman että sen valmistamisesta ovat huolehtineet ammattitaitoiset ravitsemistyöntekijät ja suurtalouskokit. Leikkaussali ei pyöri ilman välinehuoltajien tekemää arvokasta työtä. Sairaaloissa tarvitaan myös esimerkiksi potilaskuljettajia, logistiikkatyöntekijöitä, huoltomiehiä ja lääkintätekniikan ammattilaisia. Monia eri ammattiryhmiä työskentelee tukemassa varsinaista hoito- ja hoivapuolta myös tulevilla hyvinvointialueilla. Kaikkien työntekijöiden työpanosta tarvitaan, että saadaan laadukkaita palveluita koko Etelä-Savon hyvinvointialueen asukkaille. Ei ole siis yhdentekevää kuka nämä työt tekee.

Sujuva palveluketju varmistaa turvallisen ja laadukkaan lopputuloksen. Siksi hyvinvointialueen on tärkeä huolehtia myös tukipalveluista ja pitää ne omissa käsissään.

Aluevaltuustossa päätetään, miten ja kuka tukipalvelut hoitaa. Ei ole yhdentekevää, kuka aluevaltuustossa päätöksiä tekee.

Sari Rautiainen

aluevaaliehdokas (sd.)

Etelä-Savon hyvinvointialue

Mikkeli