Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Yhteistyöllä yhdenvertaisia palveluita

Hyvinvointialueen aloittava valtuusto on uuden äärellä ja vastuussa monista päätöksistä, jotka tulevat määrittämään pohjan tulevaisuuden sote-palveluille ja pelastustoimelle.

Toivoisin että, valtuustoon valitaan valtuutettuja kattavasti erilaisilla osaamistaustoilla ja koen myös tärkeäksi sen että, valtuustossa on edustajia jokaisesta alueen kunnasta.

Lähtökohtaisesti kunnat ja kuntien palvelut ovat eriarvoisessa asemassa. Onhan ilmiselvää että, isoimmissa kunnissa on enemmän palveluita tarjolla kuin pienemmissä. Jokainen valtuutettu varmasti ajattelee oman kuntansa parasta ja pitää osaltaan huolen siitä, ettei oman kunnan palvelut tule heikkenemään. Tämä kuitenkin luo haasteen tulevalle valtuustotyöskentelylle.

Valtuustoon valittavien valtuutettujen on hyvä muistaa että, he edustavat koko hyvinvointialuetta, oman kuntansa ohella. Päätöksiä tehdään yhdessä ja tavoitteena on kehittää ja yhdenvertaistaa palveluita koko alueella. Valtuutettujen tuleekin omata kykyä tehdä yhteistyötä yli kuntarajojen niin että, valtuustotyöskentely on hedelmällistä ja päästään ratkaisuihin, jotka parantavat kaikkien alueen asukkaiden hyvinvointia. Riitely ja vastakkainasettelu vie aikaa kehittävältä ja eteenpäin vievältä päätöksenteolta, jota nyt tarvitaan.

aluevaaliehdokas (vihr.)