Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Hyvinvointialue vaikuttaa jokaisen arkeen

Historian ensimmäiset aluevaalit pidetään 23.1.2022. Uudet Hyvinvointialueet aloittavat toimintansa 1.1.2023. Aluevaalit ovat linjavaalit meille jokaiselle tärkeistä sosiaali- ja terveys- ja pelastustoimen palveluista. Hyvinvointialueet rakentuvat osallisuudesta. Aluevaltuuston on pidettävä huolta siitä, että kansalaiset voivat vaikuttaa monipuolisesti hyvinvointialueen toimintaan.

Kaupungin päätösvallassa olevat asiat ja käytettävissä olevat rahat vähenevät, kun kaupunki ei enää rahoita sote-palveluja. Esimerkiksi elinvoimaan, kaavoitukseen ja opetukseen liittyvistä asioista päätetään edelleen Pieksämäellä ja niiden rahoituksesta vastaa edelleen kaupunki.

Vielä on aikaa vaikuttaa aidosti vaalien kautta. Sote – päättäjiä ei valita enää kabineteissa vaan vaaliuurnilla. Te Arvoisat äänestäjät - teillä on valta näissä aluevaaleissa. Te olette kuninkaita ja kuningattaria. Käyttäkää äänenne Pieksämäen ehdokkaiden hyväksi. Yhtäkään ääntä ei saa valua naapurikuntien ehdokkaille.

Miksi uudistus tehdään! Tuo yhdenvertaisuutta: palvelujen laatu ja saatavuus ovat samat jokaisessa kunnassa. Samalla on punnittava, että kansalaisten yhdenvertaisuuden toteutumista, jotta jokainen saa palvelunsa samoin perustein. Mahdollistaa taloudellisesti kestävämmät ja ihmisten kannalta paremmat palvelut. Vahvistetaan lähipalveluja. Parantaa henkilöstön kannalta paremmat palvelut. Vakauttaa kuntien taloutta: kunnille ei tule enää ”ylimääräisiä” laskuja sairaanhoitopiiriltä. Tuo kustannusvaikuttavuutta: nykyisillä rahoilla enemmän hyvää aikaa. Yksinkertaistaa sote-hallintoa yli 200 organisaatioista reiluun 20:een. Himmeleitä puretaan.

Vahvistamme lähipalveluita: jokaiseen kuntaa vähintään yksi sosiaali- ja terveysasema, parempi työarki ja työpaikka henkilöstölle ja yhdellä yhteydenotolla oikea aikaiseen hoitoon. Ei enää asiakkaan pompottelua luukulta luukulle. Aluevaltuustot ottavat myös kantaa siihen, miten paljon ne järjestävät sosiaali- ja terveyspalveluita itse ja missä määrin ne hyödyntävät esimerkiksi kolmatta sektoria ei järjestöjä. Järjestöjä ei pidä unohtaa hyvinvointialueella.

Aluevaltuuston edustajien on ajettava valtuustossa hyvinvointialueen parasta. Samalla he ovat myös oman kuntansa asuinalueensa edustajia. On todella tärkeää, että aluevaltuustossa mahdollisimman laajalta alueelta eri puolilta Etelä-Savoa. Jokainen edustaja on oman alueensa asiantuntija ja esimerkiksi pieksämäkeläisten asioista tietävät parhaiten pieksämäkeläiset. Paikallinen näkökulma on tärkeää.

aluevaaliehdokas (kesk.)

Aluevaltuuston edustajien on ajettava valtuustossa hyvinvointialueen parasta.