Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Monituottajamalli hyvinvointipalveluille

Olen Mira Ilmoniemi. Jäppilässä nuoruuteni viettänyt ja lähes koko aikuisikäni täällä kantakaupungissa asunut pieksämäkeläinen uusioperheen äiti. Olen toiminut vuosia aktiivisesti sekä kuntapolitiikassa että kokoomuksen järjestötyössä. Työhistoriastani löytyy monipuolista kokemusta niin julkiselta kuin yksityiseltäkin sektorilta.

Perusturvajohtajan työ Hirvensalmella, Rautalammilla ja Suonenjoella antoi minulle uskomattoman käytännön kokemuksen lähes kaikista yhteiskuntamme sosiaali- ja terveystoimen tehtävistä. Erityisesti pienissä kunnissa perusturvajohtajan toimenkuvaan kuuluu olla kunnan johtava sosiaalityöntekijä, mutta myös johtaa koko terveydenhuollon sektoria. Hirvensalmella, Rautalammilla ja Suonenjoella pääsinkin työskentelemään koko sosiaalitoimen kentällä, vastaten lastensuojelun vaativista tehtävistä aina toimeentulotukilaskelmiin. Ilokseni onnistuimme kehittämään palveluita varsin monipuolisesti. Saimme vähennettyä laitospaikkaisuutta terveydenhuollossa ja vanhuspalveluissa sekä ottamalla monituottajamallia käyttöön.

Vuonna 2014 minulle avautui uskomaton tilaisuus, kun sain olla perustamassa Terveystalon ensimmäistä kokonaisulkoistettua kuntayksikköä Rantasalmella.

Nykyisin toimin Terveystalolla muutosjohtajana. Kuten nimikkeeni kertoo, päätyöni on johtaa yrityksemme muutokseen liittyviä projekteja. Integroin Terveystalolle yrityskauppojen myötä ostetut yksiköt ja nyt työpöydälläni on työterveyshuollon, lastensuojelun ja kuntoutuksen integraatioiden lisäksi monta muuta ajankohtaista projektia. Mukaan lukien koronarokottamisen hankkeet.

Olen lupautunut mukaan aluevaaliehdokkaaksi, koska koen ammatillisen taustani erittäin vahvaksi, kun tulevalle hyvinvointialueellemme luodaan uutta toimintamallia. Olen päässyt kurkistamaan hyvin monen kunnan ja sairaanhoitopiirin rakenteisiin ja analysoimaan niiden hyvät ja huonot puolet niin julkisen, kuin yksityisenkin toimijan näkökulmasta. Mielestäni toimivin tapa tuottaa hyvinvointipalveluita on monituottajamalli, yhteistyössä julkisen ja yksityisen sektorin kanssa. Julkinen toimija määrittää aina raamit ja tarpeet, mutta yksityiset toimijat kirittävät myös julkisten palveluiden kehitystä.

Kokonaistaloudellisesti kestävät ratkaisut luovat vankan pohjan toiminnalle, mutta en oikean aikaiset ja oikein mitoitetut palvelut on viime kädessä aina priorisoitava tulevaisuuden hyvinvointipalveluja suunniteltaessa.

Yk sityiset toimijat kirittävät myös julkisten palveluiden kehitystä.

YTM

aluevaaliehdokas (kok.)

Pieksämäki